Австралийското правителство смята, че Израел подценява сериозността на инцидента, при

...
Австралийското правителство смята, че Израел подценява сериозността на инцидента, при
Коментари Харесай

Австралия: Израел губи международна подкрепа заради избрания от него курс

Австралийското държавно управление счита, че Израел подценява сериозността на случая, при който седем доброволци от филантропичната организация " Световната централна кухня " (WCK) бяха убити при удар на израелската войска в Ивицата Газа. Това съобщи австралийският външен министър Пени Уонг. Австралийските управляващи назначиха специфичен държавен консултант, който да следи следствието на Израел на гибелта на филантропичните служащи, заяви още Уонг. Австралийският външен министър подчерта, че Израел губи интернационална поддръжка поради определения от него курс и продължаващите военни интервенции в линията Газа. Министърът направи това изказване по радио ABC, оповестява ТАСС.

„ Виждаме, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации прикани за филантропично преустановяване на огъня и нито един непрекъснат член не наложи несъгласие на това решение. Това е най-ясният сигнал, който интернационалните структури и организации могат да изпратят на Израел “, сподели Уонг, отбелязвайки, че решението за игнориране на настояванията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации се отразява отрицателно на репутацията на еврейската страна.

Министърът означи, че Австралия чака „ цялостна отчетност и бистрота “ от еврейското държавно управление по време на следствието и е назначен специфичен държавен консултант, който „ следи напредъка му “.

„ Първоначалните отговори на Израел демонстрират, че израелското държавно управление към момента не е оценило сериозността на гибелта на седем сътрудници на организацията “, съобщи Пени Уонг.  " Израел е привързан от интернационалното филантропично право и би трябвало да пази цивилните, да зачита правилата на интернационалното право във връзка с тези, които са пристигнали да дават помощ. Тяхната гибел е изцяло непростима ", сподели Уонг пред кореспонденти в Сидни.

Министърът също по този начин означи, че израелското държавно управление „ би трябвало да предприеме ясни, на практика дейности, с цел да подсигурява, че тази покруса в никакъв случай повече няма да се повтори “.  Канбера към момента не е видяла писмено копие от заключенията на Израел по отношение на въздушния удар, добави Уонг.

На 2 април World Central Kitchen, организация, която дава безвъзмездна храна на жертви на разнообразни естествени бедствия, получи известие за гибелта на свои сътрудници вследствие на удар по техните коли южно от Дейр ал Балах в централната част на Ивицата Газа.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР