Австралийското правителство обмисля да субсидира 800 хиляди вътрешни полета, като

...
Австралийското правителство обмисля да субсидира 800 хиляди вътрешни полета, като
Коментари Харесай

Билет за възстановяване: Австралия субсидира полети в подкрепа на туризма |

Австралийското държавно управление обмисля да субсидира 800 хиляди вътрешни полета, като по този метод ще подкрепи двете си съществени самолетни компании, както и да предложи по-изгодни условия по заемите на дребните туристически оператори. Мярката е част от проекта за възобновяване на туристическия бранш, който е за 921 млн. $, а решението за нея ще разгласи министър председателят на страната Скот Морисън в четвъртък, съобщи Ройтерс. 

Туризмът е ключов бранш в Австралия, като към 5% от популацията работи в него. Секторът пострада със затварянето на границите през март, предходната година, поради пандемията от ковид. Десетки хиляди останаха без работа, само че бяха включени в държавна скица за подкрепяне на безработните. 

Пакетът изтича в края на този месец. Това е и повода министър председателят Морисън да обмисля въвеждането на нов избавителен проект за туризма. 

Австралия ще субсидира 800 хиляди вътрешни полета за интервала 1 април - 31 юли, като ще заплати 50% от цената до 13 дестинации. От своя страна самолетните компании дават обещание по-чести полети. 

" Това е нашият билет за възобновяване - 800 хиляди полета на половин цена ще върнат австралийците още веднъж към пътуването ", посочи Морисън.

Правителството обмисля и финансова поддръжка за самолетните компании Qantas и Virgin Airways за интервала 1 април- 31 октомври, когато се чака да бъдат възобновени и интернационалните полети.

Морисън не разкри мащаба на средствата, които ще бъдат нужни за връщането на работа на близо 8 600 души, поддръжката на самолети и интернационалните пътнически услуги на равнищата отпреди пандемията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР