Австралийският тенисист Ник Кирьос намекна, че може да приключи с

...
Австралийският тенисист Ник Кирьос намекна, че може да приключи с
Коментари Харесай

Кирьос: Ако спечеля Голям шлем се отказвам

Австралийският тенисист Ник Кирьос загатна, че може да завърши с професионалния спорт през 2023-а година, в случай че има шанса да завоюва купа от Големия шлем. Кирьос имаше една от най-хубавите години през изтичащия сезон, прибавяйки във визитката си три трофеи на двойки от шампионатите от Шлема, както и завоюва на сингъл шампионата във Вашингтон през август.

Но на Уимбълдън – един от четирите шампионата от Големия шлем, той игра край, само че Новак Джокович се оказа прекомерно мощен за него и отстъпи в четири сета.

Първото издание за новата година на най-престижните четири шампионата е Откритото състезание на Австралия, което стартира в средата на януари. Така 27-годишният Кирьос ще има първата опция за 2023-а да реализира задачата си.

Говорейки пред репортерите сред мачовете на показателен шампионат, той съобщи: " Надявам се, че ще печеля един шампионат от Шлема и по-късно просто ще се откажа ".

" Дали ще мога още веднъж да стигна до край? Честно да ви кажа, не знам сега. Този сезон 2022 ми костваше доста упорита работа, доста дисциплинираност и наподобява, че колкото по-добре се справяш, всеки желае малко повече от тебе. И става по-стресиращо.

" Но най-важното е, че се забавлявах доста. И съм горделив да кажа най-после, че стигнах до край в Шлема, започнах да давам отговор на някои упования. Разбира се, това ми разреши да се усещам по-добре и на корта, и отвън корта ", добави високият 193-сантиметра Кирьос.

Но това не е първи случай, в който той приказва за несвоевременен завършек на кариерата. За първи път загатна за сходен процес през октомври и загатна, че най-вероятно " няма да играе откакто навърши 30 години ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР