Австралийският тенисист Ник Кириос най-сетне дочака първата си победа над

...
Австралийският тенисист Ник Кириос най-сетне дочака първата си победа над
Коментари Харесай

Ник Кириос най-сетне дочака първата си победа над Гришо

Австралийският тенисист Ник Кириос най-накрая дочака първата си победа над Григор Димитров. Във втория полуфинал от шампионата в Бризбейн колоритният състезател съумя да детронира международния №3, който защитаваше купата си от предходната година.

След малко повече от час и половина на " Пат Рафтър Арина " Кириос реализира цялостен поврат и завоюва с 3:6, 6:1, 6:4, съобща БГНЕС.

Така един от локалните любимци ще се изправи във финала против американеца Райън Харисън, с който по-късно през днешния ден Григор трябваше да играе полуфинал в шампионата по двойки. Харисън съумя да в профил 18-годишния представител на домакините Алекс Де Минор след трисетова драма, а по-късно взе решение да се отдръпна с мисъл за идния му край.

За Кириос и Димитров това бе трети конфликт, като до този мач успехите бяха напълно на сметката на Григор. Интересното е, че това беше първият случай, в който двамата мериха сили на австралийска земя. Досега те се бяха засичали само в Съединени американски щати - Григор реализира сложна победа в три сета на Индиън Уелс през 2015 година, а през предишния сезон надделя Кириос в два сета, с цел да завоюва купата в Синсинати.

За Григор шампионатът в Бризбейн също не е завършил. По-късно през днешния ден той и Харисън ще се изправят против Хенри Континен и Джон Пийрс в мач от полуфиналите на двойки.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР