Австралийският министър на държавното съкровище Скот Морисън бе избран от

...
Австралийският министър на държавното съкровище Скот Морисън бе избран от
Коментари Харесай

Министърът на държавното съкровище става премиер на Австралия

Австралийският министър на държавното богатство Скот Морисън бе определен от своите съпартийци да оглави австралийското държавно управление. Той завоюва конкуренцията за водачество на ръководещата Австралийската демократична партия, съобщи Франс прес.

Морисън, който бе съдружник на досегашния министър председател Малкълм Търнбул, бе определен по време на вътрешнопартиен избор. За него гласоподаваха 45 души. В поддръжка на другия претендент, вътрешния министър Питър Дътън пък гласоподаваха 40 души.

На конференция след вътрешнопартийния избор някогашният към този момент министър председател Търнбул дефинира държанието на съпартийците си, повели протеста против него, като " полуда " и сподели, че няма друга дума с която може да го дефинира.

Снимка: EPA

Въпреки че е една от най-икономически постоянните и проспериращи страни, отчитаща непрестанен стопански напредък в последните 27 години, Австралия непрестанно претърпява промяна на министър председателите.

Страната с население към 25 милиона души имаше седем министър председатели единствено за 11 години. Търнбул бе последният който стана жертва на вътрешнопартиен прелом. Последните четирима министър председатели, включително и Търнбул, бяха свалени от членове или някогашни членове на личните си държавни управления, напомня ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В понеделник бе заставен заради липса на поддръжка в своя лагер да се откаже от проекта си да впише в закон задачата на Австралия за понижаване на излъчванията на парникови газове. Последва и каскада от оставки на министри, само че Търнбул не одобри всичките.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР