Австралийският актьор и носител на "Оскар" Джефри Ръш спечели дело

...
Австралийският актьор и носител на "Оскар" Джефри Ръш спечели дело
Коментари Харесай

Джефри Ръш спечели дело за клевета срещу австралийски таблоид

Австралийският артист и притежател на "Оскар " Джефри Ръш завоюва дело за клюка против таблоид, издаван в Сидни, и негов публицист, поради изявления, съгласно които той се е държал непочтено със своя млада театрална партньорка в театрална продукция, оповестяват международните организации.

Ръш, един от най-изявените австралийски артисти, заведе дело за клюка против издавания в Сидни таблоид "Дейли телеграф " - благосъстоятелност на медийния магнат Рупърт Мърдок, и журналиста Джонатан Моран поради материали, оповестени през 2017 година Според изявленията артистът е упражнил полов тормоз и е докосвал непочтено младата си театрална партньорка Ерин Джийн Норвил по време на режисура на "Крал Лир " на Театрална компания Сидни през 2015-2016 година

Съдия Майкъл Уигни от Федералния съд в Сидни е постановил, че Джефри Ръш е оклеветен от изявленията, и му е присъдил обезщетение в размер на 850 000 австралийски $ (около 609 000 щатски долара) поради отрицателния резултат от изявленията върху репутацията му. На чуване през май Ръш може да получи спомагателна отплата поради пропуснати изгоди вследствие на изявленията.

По думите на арбитър Уигни държанието на таблоида и журналиста е било "неуместно и безпричинно ", а изявленията - "безотговорен образец за търсеща сензация публицистика от най-лош тип ". Съдията също така не е бил изцяло уверен в надежността като очевидец на склонната да "преувеличава и разкрасява " обвинителка Ерин Джийн Норвил.

След произнасянето на присъдата 67-годишният Джефри Ръш е декларирал, че в тази ситуация няма спечелили. "Делото беше извънредно стресиращо за всички забъркани ", е споделил артистът пред репортерите отвън съда. Ръш също по този начин е благодарил на фамилията си за поддръжката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР