Австралийски фермер казва, че е късметлия, че е жив, след

...
Австралийски фермер казва, че е късметлия, че е жив, след
Коментари Харесай

Австралийският фермер Колин Деверо оцеля след нападение на крокодил, като отхапа в отговор

Австралийски фермер споделя, че е късметлия, че е жив, откакто отблъсна офанзива на крокодил, като отхапа животното.

Говедовъдът Колин Деверо прекара месец в болница, откакто беше ухапан от 3,2-метров (10 фута) соленоводен крокодил в Северната територия.

Той сподели пред ABC News, че е ухапал клепача на крокодила в битката си за оцеляване.

Г-н Деверо сподели, че тестването му е почнало, откакто е спрял в билабонг (езеро), до момента в който пътуваше да строи ограда покрай река Финис предишния месец.

Той спря до езерото, откакто видя риба, плуваща по средата оттеглящите се води. След като се отдръпна още веднъж, крокодилът се „ закачи “ за десния му крайник, раздруса го като „ парцалена кукла “ и го издърпа във водата.

Г-н Деверо сподели на ABC, че първо се е опитал да ритне крокодила в ребрата с другия си крайник - преди да ухапе влечугото назад.

" Бях в такава неуместна позиция... само че от инцидентно зъбите ми хванаха клепача му. Беше много пълен, като че ли се държах за кожа, само че дръпнах обратно клепача му и той ме пусна.

" Изскочих и излетя с огромни крачки до мястото, където беше колата ми. Той ме преследва известно време, може би четири метра, само че по-късно спря. "

Г-н Деверо сподели, че е употребявал забрадка и малко въже, с цел да спре кървенето в крайници си, преди брат му да го закара на 130 км (80 мили) на север до Кралската болница Дарвин.

" Ако той [крокодилът] ме беше ухапал някъде другаде, щеше да е беше друг ", сподели той.

" Това значи, че би трябвало да трансформира това, което върша. Твърде дълго се разхождах из тази блатиста страна, оправям огради и пребивавам живот, само че това ми отвори очите. "

Според локалното държавно управление крокодилите са основа за значима промишленост в Северната територия и са предпазени от закона.

Смятат се, че съставляват голям теоретичен и човешки интерес, както и скъпа туристическа атракция.

Последното съдбовно нахлуване на крокодил се случи през април тази година на река Кенеди на полуостров Кейп Йорк, Куинсланд.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР