Австралийската звезда Джон Милман се оказа с изключително добри спомени

...
Австралийската звезда Джон Милман се оказа с изключително добри спомени
Коментари Харесай

Джон Милман: Обичам шопската салата и Стара Загора

Австралийската звезда Джон Милман се оказа с извънредно положителни мемоари от България от кариерата си на младеж. След успеха си над 19-годишния Адриан Андреев в първия кръг на Sofia Open, 31-годишният австралиец сподели впечатляваща памет за свои прекарвания у нас като младеж, описа любопитни обстоятелства, прикани почитателите да поддържат него от идващия му мач и поздрави уредниците на Sofia Open за страхотната работа.

" Всъщност, в случай че погледнете в моята история, ще видите, че съм играл няколко фючърса в България, когато бях най-вече на 19 или 20 години. Бях в няколко български града. Със сигурност в Стара Загора. И на няколко други места. Но Стара Загора незабавно ми идва мислено, тъй като имах опция да изиграя няколко шампионата там. Наистина Стара Загора ми хареса доста. Наистина ми хареса и шопската салата. По принцип аз не съм човек, който си пада по салатите, само че вашата шопска салата я обичам ", описа Джон Милман, след което си спомни, че е играл и в Сандански.
 Адриан Андреев загуби в първия кръг на Sofia Open
Адриан Андреев загуби в първия кръг на Sofia Open

Българинът отстъпи на Джон Милман

" Страхотно е, че може да играем пред аудитория тук. Видях всички сложени знаци, видях, че всички носят маски, че съблюдават наложителната обществена отдалеченост в залата, което също е ужасно. Според мен по тази причина ние играем тенис - поради почитателите. В началото на моята кариера, когато бях дребен, съм играл доста мачове пред нито един почитател, само че тенисът в действителност е нещо друго. Тенисът е спорт, който забавлява и доставя приятност, а ние обичаме да играем пред аудитория и хора, които се възхищават на тениса. В мача ми против Андреев публиката беше против мен, само че това е изцяло, изцяло разбираемо. Но се надявам, че аз ще мога да разгадавам на тяхната поддръжка в моя идващ мач ", продължи Милман.
 Жил Симон ще играе в главната скица на Sofia Open 2020
Жил Симон ще играе в главната скица на Sofia Open 2020

Елиминира в решаващия мач украинеца Иля Марченко

" Мисля, че всички вие, които организирате Sofia Open, сте свършили фантастична работа дотук и съм доста благополучен, че удължавам престоя си в България. Сезонът за мен към момента не е завършил ", сподели още той.

" Победата ми против Адриан Андреев сигурно не беше толкоз лесна, колкото би намерения някой от резултата. Първият сет беше сложен. Андреев беше доста конкурентоспособен. Вижте, и аз съм бил на неговото място. Моята цел тогава беше да подкрепям равнището си във допустимо най-дълъг интервал от време. И от време на време, когато към момента се в търсене на нужния опит, е мъчно да поддържаш такова високо равнище. Аз съумях да играя отмерено, а той отпадна във втория сет. Но си беше завързан мач, без значение от резултата.
 Аслан Карацев се оказа прекомерно мощен за Александър Донски
Аслан Карацев се оказа прекомерно мощен за Александър Донски

Българинът отпадна в квалификациите за Sofia Open 2020

Той се изрече доста ласкаво и за кариерата на Адриан досега. " Вижте, той има доста по-успешна кариера като младеж, в сравнение с аз имах. Лесно е да погледнем към тези млади тенисисти от идващото потомство, които вършат пробив в тура, съвсем незабавно - Яник Синер, Алекс де Минор, Денис Шаповалов, тези момчета ми изскачат в мозъка незабавно. Но действителността е такава, че на множеството други играчи им лишава време, както и на самия мен. И на мен ми трябваше време, с цел да натрупам нужния опит, нужните мачове на друго равнище, с цел да пробия. Мисля, че основното за Адриан е да продължава да работи и да се пробва да се развива, а резултатът зa ранкинга му ще пристигна, няма подозрение в това. Смятам, че от време на време се заблуждаваме малко поради триумфа на някои млади играчи, само че за множеството играчи от топ 100 лишава малко повече време, до момента в който извървят пътя си и създадат тази стъпка нагоре към непрекъсната част от АТП тура ", съобщи Милман.
 Габриел Донев взе сет на Фабрицио Орнаго в квалификацията за Sofia Open
Габриел Донев взе сет на Фабрицио Орнаго в квалификацията за Sofia Open

20-годишният българин би трябвало да е удовлетворен от представянето си
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР