Австралийската полиция в Нов Южен Уелс глоби вицепремиера на страната

...
Австралийската полиция в Нов Южен Уелс глоби вицепремиера на страната
Коментари Харесай

Глобиха вицепремиер, появил се без маска на публично място

Австралийската полиция в Нов Южен Уелс санкции вицепремиера на страната Барнаби Джойс, който нарушил COVID-изискванията и се появил на публично място без маска, съобщи организация БГНЕС.

По информация на ABC, полицейски чиновници са пристигнали на бензиностанция в Армидейл на 500 километра северозападно от Сидни след известия, че един от посетителите, не е бил с маска. Оказало се, че това е вицепремиерът Джойс.

" Той се извини и сътрудничи на чиновниците, които демонстрираха непримиримост и правдивост. Разбира се, случаят в Армидейл е ясно доказателство, че полицията ще проверява и ще предприеме дейности за всяко нарушаване на епидемиологичните правила ", сподели заместник-комисарят на полицията Гари Уорбойс, като добави, че за нарушаване на санитарните правила вицепремиерът е санкциониран с 200 австралийски $ (151 щатски долара).

В Сидни - столицата на Нов Южен Уелс, бе обявено за огнище на ковид, откакто на 12 юни чиновник на интернационалното летище бе диагностициран с индийския вид на ковид, до момента в който е превозвал екипажа на един от самолетите, идващи оттатък океана. Докато е бил инфектиран, той е посетил няколко кафенета, магазини и търговски център в югоизточната част на мегаполиса, заразявайки още шестима души. До 21 юни броят на случаите доближиха 11, а седмица по-късно се усилиха до 160. На фона на бързото разпространяване на вируса, градските управляващи оповестиха строга карантина в Сидни и близките райони и вкараха санитарни ограничавания в останалата част от щата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР