Австралийската футболна асоциация наложи сериозна финансови санкции на Мелбърн Виктъри.

...
Австралийската футболна асоциация наложи сериозна финансови санкции на Мелбърн Виктъри.
Коментари Харесай

Австралийската футболна асоциация глоби сериозно Мелбърн Виктъри

Австралийската футболна асоциация наложи сериозна финансови наказания на Мелбърн Виктъри. Те възлизат на 550 000 щатски $, от които 450 000 под формата на санкции и компенсации и 100 000  под формата на пропуснати изгоди заради наложените спортни наказания. Причината е нахлуването на терена на ентусиастите на тима и нападението против състезател на противника по време на дербито от шампионата против Мелбърн Сити през декември.

Вратарят на Сити Том Глоувър беше ударен с железен предмет по главата и напусна с кръв по лицето, когато ултраси на Виктори навлязоха на игрището в средата на първото полувреме при резултат 0:1 в мача от австралийската елитна А-Лига, който беше преустановен поради безредиците.

Като част от глобата е и условно лишаване на 10 точки от актива на тима, което ще се случи автоматизирано при идващ случай със " съществено непочтено държание от страна на ентусиастите " на клуба до края на този сезон и през идващите три, като Мелбърн Виктори няма да апелира глобите.
 Доживотни забрани за побоищата по време на футболното дерби на Мелбърн Доживотни забрани за побоищата по време на футболното дерби на Мелбърн
Футболната асоциация на страната към този момент наложи санкции и на 17 последователи, взели участие в случая, като някои от тях са лишени от правото да посещават мачове до живот.

Двубоят ще бъде доигран от 22-рата минута през април. 

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР