Австралия задържа 19 мъже, свързани с онлайн насилие над деца

...
ИСТОРИЯ: Разследването започна в Австралия миналата година след убийството на
Коментари Харесай

ИСТОРИЯ: Разследването започна в Австралия миналата година след убийството на двама агенти на ФБР във Флорида през 2021 г., които разследваха насилие над деца в Съединените щати, каза полицията.

След това ФБР съобщи на австралийската полиция за членове на peer-to-peer мрежа в страната, за които се твърди, че споделят материали за насилие над деца в тъмната мрежа, каза командирът на AFP Хелън Шнайдер по време на пресконференция.

„Колкото по-дълго хора като този избягват разкриването, толкова по-дълъг е цикълът на злоупотреба. Това беше сложна мрежа“, каза Шнайдер.

Мъжете, на възраст между 32 и 81 години, разпространяваха изображения и видеоклипове с материали за злоупотреба с деца, чатили в платформи за съобщения и за които се твърди, че са използвали криптиране, за да избегнат разкриване.

Повечето австралийски нарушители са били наети на работа, която изисква висока степен на познаване на интернет мрежите. Някои са обвинени, че са създали свои собствени материали за злоупотреба с деца, каза полицията.

Двама австралийски престъпници бяха осъдени на затвор, докато останалите бяха съдени. Свързаното разследване на ФБР доведе до ареста на 79 души.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР