Австралия: Сидни забранява паленето на огън – включително барбекюта – тъй като горещите и сухи условия носят риск от горски пожари

...
По време на черното лято“ 33 души загубиха живота си,
Коментари Харесай

По време на „черното лято“ 33 души загубиха живота си, повече от 3000 домове бяха унищожени и 47 милиона акра земя бяха унищожени опустошен от пламъците.

При сегашните горещи и сухи условия е обявена пълна забрана на пожарите за района на Сидни и крайбрежните общности на юг, където 20 училища са затворени.

Това е първата пълна забрана за пожари в Сидни от края на ноември 2020 г.

Градът достигна 34,6C (94,3F) във вторник, отговаряйки на рекорда си от септември.

Междувременно , беше обявено „катастрофално“ ниво на опасност от пожар за Далечното южно крайбрежие на NSW – най-високото в петстепенна система.

„Намираме се в този период на много, много топло време, което не е било наблюдавано от много, много години", каза старши метеоролог Мириам Бредбъри от Австралийското бюро по метеорология.

Това следва температурните рекорди по целия свят, които бяха съборени по време на поредица от безпрецедентни горещи вълни по-рано тази година.

Прочетете повече:
Огромно разочарование в Либия след наводнението

Изображение: Плътно одеяло от дим, надвиснало над Сидни миналата седмица след изгаряния за намаляване на опасността. Снимка: AP

Властите на Нов Южен Уелс казват, че пълната забрана за пожар означава, че на никого не е позволено да пали, поддържа или използва огън на открито или да извършва каквато и да е дейност на открито, която причинява или има вероятност да причини , пожар.

То включва заваряване и използване на пещ за барбекю или пица, която се захранва с твърдо гориво, като дърва или дървени въглища, и изисква хората да бъдат особено внимателни, когато използват газови или електрически барбекюта.

Комисарят на противопожарната служба в селските райони Роб Роджърс каза, че едно от основните опасения е, че след като пожарите се разпространят, „няма да можем да ги изгасим“.

Изображение: Голям горски пожар гори в Тенант Крийк в Северната територия миналата седмица. Снимка: AP

„Трябва да предупредим общността, че рискът се е повишил и да сме сигурни, че хората се фокусират върху запазването на живота в ден като днешния“, добави той.

Австралийското метеорологично бюро каза, че има метеорологичен модел на Ел Ниньо, който се свързва с по-горещи и по-сухи условия по източното крайбрежие на Австралия.

„По всяка вероятност можем да очакваме, че това лято ще бъде по-горещо от средното и със сигурност по-горещо от последните три години", каза мениджърът на бюрото Карл Браганза.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР