Австралия ще започне да ваксинира децата на възраст от 5

...
Австралия ще започне да ваксинира децата на възраст от 5
Коментари Харесай

В началото на 2022 година Австралия почва да ваксинира деца срещу коронавируса

Австралия ще стартира да имунизира децата на възраст от 5 до 11 години против COVID-19 от 10 януари 2022 година, заяви министър-председателят на страната Скот Морисън, съобщи БГНЕС.

" Около 2,27 милиона австралийски деца на възраст от 5 до 11 години ще имат опция да се имунизират против COVID-19 след един месец. Ваксинирането на децата ще бъде идната стъпка от народен проект, който ще ни разреши да осигурим сигурността на нашите жители ", съобщи Морисън.
Венецуела стартира да имунизира и дребни деца против ковид
Правителството на Венецуела ще стартира имунизация против ковид на деца над две години от през днешния ден, 8 ноември. Общо 70% от жителите...

Експертите от Австралийската техническа консултативна група по имунизация (ATAGI) са предложили всички деца в тази възрастова група да бъдат имунизирани с две дози (с период от осем седмици) от имунизацията " Комирнати " (Comirnaty), създадена от американската фармацевтична компания Pfizer и нейния немски сътрудник BioNTech.

" До 10 януари би трябвало да завърши образованието на здравните служащи и тестването на имунизацията от здравните управляващи ", обявиха от държавното управление.

Австралия преглежда заявление и от американската компания Moderna за потребление на нейната ваксина за ваксиниране на деца на възраст 6-11 години. Очаква се утвърждение за това до края на годината.

По данни на австралийското министерство на опазването на здравето над 19,2 млн. души (93% от възрастните) са били имунизирани с най-малко една доза ваксина против ковид, а 18,2 млн. души са изцяло имунизирани. Повече от 600 000 австралийци са получили и бустерна доза от имунизацията от Pfizer. В страната живеят общо 25,6 милиона души.
В Северна Македония стартира имунизирането на деца
В Северна Македония стартира имунизацията против COVID-19 с препарат на Pfizer/BioNTech на деца от 12 до 17-годишна възраст, чиито родите...

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР