Австралия се дистанцира сериозно от Huawei и ZTE, налагайки забрана,

...
Австралия се дистанцира сериозно от Huawei и ZTE, налагайки забрана,
Коментари Харесай

Австралия забрани на Huawei и ZTE да доставят 5G в страната

Австралия се дистанцира съществено от Huawei и ZTE, налагайки възбрана, която може да навреди на бизнеса им в доста по-голяма степен от тази, наложена им в Съединени американски щати. Според Financial Times и Reuters страната е забранила на китайските телекомуникационни компании да доставят софтуерно съоръжение за 5G на локални мобилни оператори. Австралийските управляващи имат опасения, свързани с националната сигурност. Huawei удостовери информацията с изказване в Twitter, в което също по този начин акцентира, че „ доставя несъмнено и безвредно безжични технологии в страната към този момент 15 години “.



Financial Times обръща внимание, че Австралия е първата страна, която категорично не разрешава на локални частни оператори да работят с китайските компании, защото възбраната в Съединени американски щати касае единствено служители, организации и държавни контрактори.

" Участието на снабдители на технологии, които евентуално ще бъдат обект на инструкции от задгранични държавни управления, които са в спор с австралийското право, може да подложат под подозрение опциите им да пазят съответно 5G мрежата си в Австралия ", се споделя в позиция на управляващите.

Съгласно законите на Китай фирмите и организациите би трябвало да оказват помощ на разследващите служби, когато се извърнат към тях. Затова и австралийските управляващи са загрижени, че китайските снабдители могат да пуснат 5G мрежа, която е уязвима за инфилтриране и шпионаж. Reuters цитира държавен чиновник, съгласно който възбраната на Huawei е наложена, тъй като компанията към този момент е изявила интерес да организира контрол върху развиването на новия информационен стандарт в страта.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР