Австралия реши да не купува ваксината срещу КОВИД-19 на американската

...
Австралия реши да не купува ваксината срещу КОВИД-19 на американската
Коментари Харесай

Австралия не иска ваксината на Джонсън, била като тази на „А...

Австралия реши да не купува имунизацията против КОВИД-19 на американската компания Джонсън и Джонсън (Johnson & Johnson), съобщи Асошиейтед прес.

Министърът на опазването на здравето Грег Хънт изясни през днешния ден, че еднодозовият препарат е сходен на този на АстраЗенека (AstraZeneca), от който страната към този момент контракти доставки.

Австралия планираше да разчита на създадени на нейна територия дози от имунизацията на британско-шведската компания, с цел да може да предложи до октомври най-малко по една инжекция на всички свои пълнолетни жители.

Миналата седмица обаче държавното управление разгласи, че към този момент избира препарата на американския фармацевтичен колос Пфайзер (Pfizer) за хората под 50-годишна възраст. Причината е евентуалният риск от двудозовата ваксина на АстраЗенека, която наподобява е предизвикала, въпреки и в доста редки случаи, кръвни съсиреци, напомня Българска телеграфна агенция.

Австралия, с население от 26 милиона души, удвои поръчката си от Пфайзер до 40 милиона дози. Страната е придобила досега общо 3,7 милиона дози от имунизациите на американската компания и на АстраЗенека. 1,2 милиона от тях към този момент са инжектирани.

В Австралия от началото на пандемията бяха доказани над 29 хиляди случая на ковид, а 909 индивида са умряли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР