Австралия преживя най-горещия си януари, като постави рекорди за топло

...
Австралия преживя най-горещия си януари, като постави рекорди за топло
Коментари Харесай

Рекордни жеги: Над 40 градуса в Австралия

Австралия претърпя най-горещия си януари, като сложи върхове за топло време – през „ мразовития” месец бяха измерени над 40 градуса по Целзий.
Горещината се дължи на високото атмосферно налягане, което блокира студената вълна, идваща от север. През последните 100 години се вижда наклонност за повишаване на оптималните температури.Жегата подпали сухи шубраци на остров Тазмания, пожарите предизвикаха вреди за милиони. В някои елементи на Австралия имаше проблеми и с електрозахранването, като потреблението на ток се е нараснало в пъти, съобщи БГНЕС.
Метеоролозите обявиха, че сходни температурни върхове не е имало от 1910г. насам, а жегата се чака да продължи до април. Сушата също e голям проблем за страната на кенгурaта, преваляванията от дъжд са намалели с над 20% от междинното за този интервал.Австралийци демонстрираха високите температури, като демонстрираха по какъв начин се топят восъчни свещи на слънце. Жегата се отрази и на дивите животни, които не посмяха да се покажат на директна слънчева светлина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР