Австралия подписа сделка с Германия за износа на повече от

...
Австралия подписа сделка с Германия за износа на повече от
Коментари Харесай

Австралия ще изнесе за Германия 100 германски бронирани машини

Австралия подписа договорка с Германия за износа на повече от 100 бронирани транспортни средства, а съглашението беше показано като най-големия контракт за австралийската отбранителна промишленост до момента, съобщи ДПА.

Съгласно съглашението немският оръжеен производител " Райнметал " (Rheinmetall) ще създава бронирани машини " Боксър " (Boxer) в своя цех в източноавстралийския щат Куинсланд. След това бронираните машини ще бъдат изнасяни за немската войска, прибавя Българска телеграфна агенция.

Споразумението в този момент е подложено за гласоподаване в немския парламент, откакто по време на визитата си в Берлин през юли австралийският министър председател Антъни Албанезе участва на подписването на кардиналното единодушие сред Германия и Австралия.

Споразумението ще донесе над 1 милиард австралийски $ (662 милиона щатски долара) на австралийската стопанска система и ще обезпечи повече от 600 директни работни места и даже още повече, в случай че се вземат поради и наетите по веригата за доставки, сподели Албанезе.

Австралийският министър на защитата Ричард Марлс сподели, че договорката е най-голямото съглашение за експорт в региона на защитата в историята на страната.

" Производството и износът на бронирани машини " Боксър " за немската войска акцентират усилването на връзките сред двете страни ", се споделя в изказване на Марлс.

" Райнметал " сътвори в Германия консорциума " Артек " (ARTEC) за произвеждане на моделите бронетранспортьори " Боксър " в съдействие с различен немски производител от оръжейната промишленост " Краус-Мафей Вегман " (Krauss-Maffei Wegmann (KMW)), като в плановата компания " Райнметал " държи 64% дял.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР