Австралия планира да спре изчезването на още животински видове и

...
Австралия планира да спре изчезването на още животински видове и
Коментари Харесай

Австралия планира да спре изчезването на животински видове

Австралия възнамерява да спре изгубването на още скотски типове и да постави завършек на статута си на " международна столица на изгубване на бозайници ". Това заяви австралийското държавно управление, представено от Би Би Си

Повече от 100 застрашени животни и растения, в това число емблематични типове като коалата, ще станат приоритет в новите тактики. Планът включва заричане за отбрана на една трета от земната маса на континента.

По-рано тази година отчет откри, че околната среда в Австралия е в фрапантен крах. Много локални животни и растения са изправени пред заплаха, в това число загуба на местообитания, инвазивни вредители и бурени, изменение на климата и по-чести и разрушителни естествени бедствия.

Министърът на околната среда Таня Плиберсек съобщи, че нуждата от деяние в никакъв случай не е била по-голяма. Сегашният ни метод не работи ", сподели Плиберсек в изказване. Решени сме да дадем на дивата природа по-добър късмет. Целта да се впише 30% от земята на Австралия като предпазена според националните закони за околната среда ще помогне на уязвимите типове и местообитания, добави тя.

10-годишната тактика също има за цел да усъвършенства устойчивостта на изменението на климата, да построи " застрахователни " популации на някои основни типове в зони, свободни от хищници, и да следи по-добре съществуващите популации. Тя приканва за повече старания за понижаване на въздействието на дивите котки, лисиците и плодородния бурен, прочут като гамба трева, и за по-добро потребление на аборигенския опит в ръководството на околната среда.

Двадесет области с висока плътност на застрашени типове ще бъдат приоритизарани. Те включват остров Кенгуру в Южна Австралия и Сините планини в Нов Южен Уелс, които бяха опустошени от горски пожари през 2019-20 година

110-те типа, които би трябвало да бъдат приоритизирани, включват австралийския морски лъв и най-рядкото торбесто животно в света, Потуро, от които са останали единствено към 100.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР