Австралия може да затвори границите си за международни пътувания до

...
Австралия може да затвори границите си за международни пътувания до
Коментари Харесай

Австралия затваря границите си до края на 2021 година

Австралия може да затвори границите си за интернационалните пътувания до края на идната 2021 година, обявиха от държавното управление на страната, представено от The Independent.

Забраната за пътешестване ще се ползва и в двете направления, което значи, че нито австралийците ще могат да пътуват в чужбина, нито туристи ще могат да посещават " южната земя ".

След представянето на федералния бюджет преди дни, финансовият министър на страната Джош Фриденберг удостовери решението, че страната ще изчака до момента в който бъде налична ваксина против новия ковид.
 Австралия влезе в криза
Страната, която избягваше криза 30 години, този път не съумя да я предотврати

Икономиката регистрира най-острия си спад от 1959 година насам

По думите му едно от предложенията в бюджета е интернационалните пътувания да останат блокирани до края на идната година, в това число за туристи и задгранични студенти. След това пътуванията ще бъдат последователно възобновени. " Направихме всички вероятни стъпки, с цел да дадем на Австралия допустимо най-хубавия късмет да получи ваксина. "

" Знаем, че изходът от тази рецесия ще бъде непредсказуем. Също по този начин знаем, че този бюджет обрисува както вероятни по-добри различни сюжети, по този начин и по-лоши такива. Не одобряваме нищо за даденост ", добави той.

Очаква се вътрешните граници на страната да се отворят по-рано, по този начин ще да се разреши пътуването в границите на континента. Това ще бъде в унисон с желанието на държавното управление да се стимулиа вътрешния туризъм. В бюджета са отпуснати 231,6 милиона $, с които да се насърчат австралийците да пътуват в границите на личната си страна.

И въпреки всичко остава евентуално страната да отвори границите си преди края на идната година най-малко за няколко страни като Нова Зеландия да вземем за пример. По думите на приемра на Австралия Скот Морисън Нова Зеландия се оправя извънредно добре с предварителната защита против ковид, което може да разреши пътуванията сред двете страни. Спекулира се и за Сингапур.
 По-тежко от Втората международна: Бюджетният недостиг на Австралия стига съвсем рекордна стойност
По-тежко от Втората международна: Бюджетният недостиг на Австралия стига съвсем рекордна стойност

Нетният дълг на страната ще се изстреля с съвсем 40% до края на настоящата фискална година

Австралия съумя да поддържа релативно ниски равнища на инфекции на новия ковид. Досега там са доказани към 27 000 случая, като починалите са към 900 души. За съпоставяне, Англия е записала повече от половин милион инфекции и над 42 000 смъртни случая досега.

В началото на месец септември стана ясно, че иĸoнoмиĸaтa нa Aвcтpaлия публично влезе в криза за първи път след съвсем 30 години. Страната регистрира нaй-гoлeмият тpимeceчeн cпaд oт дeceтилeтия, въпpeĸи бeзпpeцeдeнтнитe cтимyлиpaщи мepĸи, пpeдпpиeти oт пpaвитeлcтвoтo.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР