Австралия, Индия, САЩ и Япония започнаха най-големите си съвместни военноморски

...
Австралия, Индия, САЩ и Япония започнаха най-големите си съвместни военноморски
Коментари Харесай

Австралия, Индия, САЩ и Япония започнаха най-големите си съвместни ВМС учения

Австралия, Индия, Съединени американски щати и Япония започнаха н ай-големите си взаимни военноморски учения за повече от десетилетие във вторник, разясниха индийски държавни източници, част от напъните за балансиране на голямата военна и икономическа мощност на Китай в района , оповестява " Ройтерс ".

Ученията " Малабар ", които Индия организира със Съединените щати и Япония, бяха разширени, с цел да включат Австралия тази година, за да обзет всички членове на Quad , неофициална група от четирите най-големи демокрации в Индо-Тихия океан .

Китай упрекна Съединени американски щати , които управляват напъните за създаване на общ фронт измежду своите съдружници, в " нрав от Студената война " и идеологически предубеждения.
 Съединени американски щати подписа боен пакт с Индия против опасността Китай
Съединени американски щати подписа боен пакт с Индия против опасността Китай

Помпео е удовлетворен, че дружно ще пазят жителите и целия свободен свят

Пет кораба на индийския флот, в това число подводница , са ситуирани в учението дружно с ракетния миноносец John S McCain на американския флот, австралийската фрегата Ballarat и японският миноносец, заяви индийското министерство на защитата.

Няма да има контакт сред военния личен състав на четирите народи заради рестриктивните мерки на COVID-19 по време на първата фаза на тренировките до 6 ноември, се споделя в известието. По-късно този месец Индия и Съединени американски щати ще разположат самолетоносачи в ученията , разяснява боен източник.

" високите равнища на синергия и съгласуваност сред другарските военноморски сили , което се основава на техните общи полезности и ангажираност към отворен, приобщаващ индо-тихоокеански район и интернационален ред, учреден на правила ", съобщи министерството на защитата.

Ученията идват в миг, когато Индия е във военно опълчване в противоречивата сухопътна граница с Китай . Хиляди бойци са в непосредствена непосредственост в западните Хималаи, където Индия твърди, че китайските войски са нахлули от страната на фактическата граница. Пекин отхвърля и твърди, че Индия строи пътища и друга инфраструктура в противоречивата зона, причинявайки рецесията.

Дипломатическите връзки на Австралия с Китай също се утежниха тази година, откакто Канбера управлява апели за интернационално следствие на пандемията с ковид и Пекин наложи търговски наказания върху австралийското говеждо и ечемик.

Отделно Япония е въвлечена в спор с Китай по отношение на собствеността върху острови в Източнокитайско море .
 Япония и Съединени американски щати плашат Китай, стартират огромни военни учения
Япония и Съединени американски щати плашат Китай, стартират огромни военни учения

Десетки бойни кораби, стотици самолети и 46 000 войници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР