Австралия глоби платформата за социални медии на Илън Мъск с

...
Австралия глоби платформата за социални медии на Илън Мъск с
Коментари Харесай

Австралия глоби X/Twitter с $386 млн за отказ от сътрудничество в борбата с насилието над деца

Австралия санкции платформата за обществени медии на Илън Мъск с 386 000 $ по отношение на отхвърли да сътрудничи при следствието за принуждение над деца. Това беше удар за компанията на Мъск, написа Reuters.

След като компанията стана частна, Мъск сподели в туит, че „ премахването на детската употреба е приоритет №1 “. Но австралийският регулатор споделя, че когато попитали X по какъв начин предотвратява терора над деца в платформата, X отговори, че това „ не е услуга, която е употребена от огромен брой младежи “.

X също е споделил на регулатора, че дейното въздействие над обществените материали за принуждение над деца е прекратено, откакто Мъск е направил компанията частна.

Компанията е споделила на регулатора също, че не употребява принадлежности за разкриване на материали в персоналните известия, защото „ технологията към момента е в развой на разработка “.

Макар и дребна спрямо 44-те милиарда $, които Мъск заплати за уеб страницата през октомври 2022 година, санкцията е удар по репутацията на компанията, чиито доходи непрекъснато понижават, защото рекламодателите свиват разноските си за платформата.

„ Единствената причина, поради която виждам, че не отговаряте на значимите въпроси за противозаконното наличие и държание на платформата, е, че нямате отговори “ —- прибавя Инман Грант, който беше шеф на обществената политика на X до 2016 година

Съгласно австралийските закони, които би трябвало да влязат в действие през 2021 година, регулаторите могат да принудят интернет-компаниите да дават информация за техните практики за онлайн сигурността или да бъдат наложени санкции. Ако X откаже да заплати санкцията, регулаторът може да съди компанията, споделя Грант.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР