Австралия е готова да произвежда ракети за военните сили на

...
Австралия е готова да произвежда ракети за военните сили на
Коментари Харесай

Австралия готова да произвежда ракети за САЩ

Австралия е подготвена да създава ракети за военните сили на Съединените щати по взаимен проект сред околните съдружници, заяви късно в петък Sydney Morning Herald.

Съгласно проекта, който ще бъде разгласен като част от годишния разговор на министрите сред Австралия и Съединени американски щати (Ausmin), Австралия ще развие локална промишленост за произвеждане на ракети в границите на две години , се споделя в отчета.

Министерството на защитата на Австралия не отговори незабавно на изпратено по имейл искане за коментар по отношение на отчета.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и министърът на защитата Лойд Остин са в щата Куинсланд за договарянията за Ausmin с техните австралийски сътрудници.

Напредъкът по договорката на Съединени американски щати за продажба на нуклеарни подводници на Австралия, районната сигурност и чистата сила са във фокуса на тазгодишния разговор.

Това е първият път, когато Австралия е хазаин на срещата на високо равнище от 2019 година заради спирането на Covid-19.
 Австралия купува 20 военнотранспортни самолета от Съединени американски щати
Австралия купува 20 военнотранспортни самолета от Съединени американски щати

Сделката е на стойност 6,6 милиарда $

След двудневните диалози, които завършват в събота, министърът на защитата Ричард Марлс и Остин са подготвени да пътуват до северен Куинсланд, където австралийски и американски военни вземат участие във военните игри " Talisman Sabre ", дружно с 11 други народи.

Разговорите бяха помрачени , откакто хеликоптер на Австралийските сили за защита (ADF), участващ в Talisman Sabre, се разруши в океана край крайбрежията на Куинсланд късно в петък, като са починали минимум четирима души на борда.

Министърът на външните работи Пени Уонг сподели в събота сутринта, че делегатите са се срещнали " с натежали сърца " след злополуката.

" Това е увещание за риска, който поемат мъжете и дамите, които ни служат ", сподели тя по време на диалозите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР