Австралиецът Джок Полфрийман, който уби българския студент Андрей Монов през

...
Австралиецът Джок Полфрийман, който уби българския студент Андрей Монов през
Коментари Харесай

Джок Полфрийман може да се върне в затвора

Австралиецът Джок Полфрийман, който умъртви българския студент Андрей Монов през 2007 година и неотдавна беше освободен предварително от софийския затвор, може да се върне зад решетките. Осъденият излежа едвам 12 от 20-те години, на които беше наказан.

Бащата на жертвата – Христо Монов ще внесе в съда тъжба против освобождението му.

Пред Би Ти Ви (bTV) почерненият татко съобщи, че ще направи това „ още с отварянето на деловодството в съда ”.

„ При внасянето на жалбата с искане за обновяване на делото, съдът е задължен да върне Полфрийман в пандиза още веднъж и по този метод да се спре определението за освобождението му ”, посочи Христо Монов.

Юристи обясниха, че в случай че фамилията внесе тъжба против освобождението, защото не им е изплатено присъденото обезщетение, австралиецът може да би трябвало да се върне зад решетките.

Бащата на убития студент: Съдът ни се подигра България ще заплати 3500 евро на палач

Полфрийман беше наказан да заплати и кръвнина на фамилията на убития студент в размер на 400 хиляди лева Бащата обаче споделя: „ И тук килърът ще се изплюе на българското правораздаване, като си отиде в Австралия той няма да изплати и стотинка от тази присъда, това е решение на български съд, което още веднъж няма да бъде спазено ”.

Преди няколко дни Христо Монов изясни, че Полфрийман не е изплатил нищо, фамилията е получило единствено това, което съдът в Страсбург е присъдил на австралиеца по дело, което той заведе против страната ни - 3500 евро. Български съд е определил тези пари да отидат при фамилията на жертвата. „ То е един % от цялото обезщетение. Той преднамерено не искаше да взема заплащане в пандиза, с цел да не заплаща. Това е остроумен и безочлив ход ”, сподели Христо Монов пред в. „ 24 часа ”.

Бащата добави, че двама съдии от правосъдния състав се скрили позорно след освобождението на Полфрийман. „ Надявам се, че различен състав на българския съд няма да се съобрази с решението за освобождение на Полфрийман, и по тази причина ще желая обновяване на делото ”, посочи бащата.

В претекстовете си за освобождението на австралиеца съдът показва, че той се е трансформирал в позитивна посока по време на изтърпяване на наказването си в пандиза. Бащата на убитият Андрей обаче е безапелационен:

„ Всичко, което Полфрийман е правил в пандиза, е написано и направено от БХК ” и добави, че това е процедура на ръководителя на организацията Красимир Кънев, който по този метод се издържал.

„ Социопатите не се поправят, да вземем за пример,Американската психиатрична организация споделя, че когато социопат-убиец се върне на независимост, той наложително ще извърши ново ликвидиране. Преди да убие Андрей, Полфрийман е наръгал други две момчета още веднъж по Нова година, само че е бил малолетен и по тази причина има чисто правосъдно минало ”, заяви Христо Монов.

Адвокатът на Джок Полфрийман Калин Ангелов пък е безапелационен, че клиентът му не е „ невъзмутим палач ”

за какъвто го показват. В профила си в обществената мрежа Ангелов разгласява фотография, за която твърди, че е кадър от видеозапис от охранителна камера, на която се вижда по какъв начин жертвата Андрей Монов и негов другар преследват и атакуват инцидентен минувач. Според юриста точно тогава Полфрийман се намесил в отбрана на нападнатия човек.

„ За мен е без подозрение, че Джок Полфрийман работи в изискванията на неизбежна защита и че ние държахме затворен един почтен човек ”, написа Калин Ангелов. Вижте целия му пост:



А в това време публичното неодобрение от освобождението на Джок Полфрийман не стихва .

„ На 26 септември от 18 ч. на пл. „ България ” ще има народен протест, на който хиляди жители ще излязат на митинг против безумията в страната ”, приключи Монов.

Протест против освобождението на австралиеца ще има и през днешния ден пред Съдебната палата. Той е проведен от партия „ Атака ”, оповестява NOVA. Протестиращите ще желаят оставката на арбитър Калин Калпакчиев и ремонти в закона, които да не разрешават сходно предварително стартиране на независимост на наказан за ликвидиране.

А малко след 8 ч. от партия Вътрешна македонска революционна организация ще внесат във Висшият правосъден съвет искане за дисциплинарно произвеждане против арбитър Калпакчиев .

Като ръководител на Тричленен състав на Апелативния съд той стои зад решението за освобождение на Полфрийман.

Именно през днешния ден, в първия работен ден след празниците, е допустимо австралиецът да се снабди с паспорт. Той е настанен краткотрайно в центъра за чужденци в Бусманци. Това се случи след освобождението му от пандиза, където излежа 12 от наложените му 20 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР