Австралиец е осъден на смърт в Китай за трафик на

...
Австралиец е осъден на смърт в Китай за трафик на
Коментари Харесай

Китай осъди на смърт австралиец, изостря се напрежението между Пекин и Канбера

Австралиец е наказан на гибел в Китай за трафик на наркотици; присъдата може да изостри в допълнение напрежението сред Пекин и Канбера, съобщи Франс прес.

Според австралийските медии името на мъжа е Кам Гилеспи. Смъртната присъда е постановена в сряда в град Кантон (провинция Гуандун), сочи известие на уеб страницата на градския съд, което не съдържа детайлности, с изключение на името и поданството на наказания.

Китайски медии оповестиха, че той е бил задържан на летището в Кантон през декември 2013 година с над 7,5 кг амфетамини в багажа.

Австралийското външно министерство изрази " надълбоко оскърбление " от присъдата и подсети, че страната му е срещу смъртното наказване.

Китай е главният търговски сътрудник на Австралия, която посреща голям брой китайски студенти и туристи. Двустранните им връзки обаче се обтегнаха през последните години, изключително неотдавна - Канбера настоя за без значение следствие на дейностите на Пекин в коронавирусната рецесия, тръгнала през декември от Китай, което разгневи китайските управляващи. Пекин, на собствен ред, сви вноса на австралийско говеждо месо, наложи мита върху ечемика, внасян от Австралия, и предупредси жителите си, пътуващи до тази страна, че там може да се сблъскат с прояви на антиазиатски расизъм, обвързван с ковид, припомня Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР