Avon запазва бизнеса си в Русия въпреки войната в Украйна. Би

...
Avon запазва бизнеса си в Русия въпреки войната в Украйна.
Би
Коментари Харесай

Санкции, но Avon работи в Русия

Avon резервира бизнеса си в Русия макар войната в Украйна.

Би Би Си видя по какъв начин интернационалният козметичен тръст набира нови търговски сътрудници в Русия и продължава да създава във фабрика в Московска област.

Avon, чието седалище е във Англия, стартира да развива активност в Русия преди 30 години. 137-годишната компания е известна със своите продавачи, които показват използването на парфюми и кремове, макар че през последните години Avon се концентрира и върху магазините и продажбите в обществените мрежи .

С експлоадирането на войната в Украйна компанията разгласи, че стопира вложенията си в Русия, както и износа на артикули за други пазари. Компанията майка на Avon, бразилската компания Natura & Co, акцентира, че поддържа единствено локални интервенции за своите търговски сътрудници. " Смятаме, че ограничението на достъпа им до продуктите ще има голямо влияние върху локалните дами и деца ", съобщи компанията.

Сега Би Би Си видя, че към момента е допустимо да се регистрирате като нов търговски сътрудник в Русия - освен това, на новодошлите се оферират награди и парични бонуси. Уебсайтът на Avon предлага на жителите на възраст над 18 години достъп до " емблематични, висококачествени артикули " и обрисува приходите, които могат да получат като специалист по хубост. След като се записаха онлайн, BBC получиха имейл с покана да стартират стратегия за продажби " Лесно начало " и данни за контакт с локален координатор.

Говорител на компанията съобщи: " Avon поддържа дамите в Русия посредством финансирани на локално равнище действия в поддръжка на техния обществен бизнес. "

В края на декември вестник " Комерсант " заяви, че Avon, която преди повече от година и половина разгласи, че ще спре да влага в Русия, е решила към този момент да не напуща страната. Според вестника е имало кандидати за активите на производителя, в това число Natura Siberica и групата компании Arnest, която по-рано изкупи съветското поделение на Heineken.
 Руско-украинската рецесия удари Avon и Oriflame
Руско-украинската рецесия удари Avon и Oriflame

Експертите изясняват интереса им с уникалността на оборудванията на Avon в Русия. Пазарните участници изясняват отхвърли на компанията да ги продаде с нежеланието й да отстъпи устойчиво работещ бизнес с " осезаема отстъпка ", написа " Комерсант ", базирайки се на свои източници.

Въпреки че специалистите назовават Русия основен пазар за Avon, през април предходната година концернът стартира подготовка за продажбата на единственото си дружество в страната в Наро-Фоминск край Москва. Avon съобщи пред BBC, че заводът обслужва извънредно съветския пазар .

Много интернационалните колоси, като Nestle, PepsiCo, Mars и Philip Morris, не престават да работят в Русия .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР