Авокадото е склонно към бързо окисляване и потъмняване, поради което

...
Авокадото е склонно към бързо окисляване и потъмняване, поради което
Коментари Харесай

Как да съхраняваме разрязано авокадо, за да не почернява

Авокадото е склонно към бързо окисляване и потъмняване, заради което е значимо плодовете да се съхраняват вярно. Особено в случаите, когато плодовете трябва да бъдат отрязани и съхранявани в хладилника. Поради тази причина ще ви разкажем по какъв начин да съхранявате разрязано авокадо, тъй че да не почернява.

Стреч фолио

След като разрежете половината от авокадото, го увийте плътно в стреч фолио. Важно е да се придържа към повърхността му, създавайки надеждна преграда против достъпа на въздух. Този способ ще сведе до най-малко излагането на плодовете на О2 и ще забави процеса на окисляване.

Зехтин

Намазването на щедро количество зехтин върху месестата част на авокадото също може да помогне за опазване на свежестта му. Маслото ще сътвори предпазен пласт към повърхността на плода, който ще предотврати контакта с въздуха, като по този метод ще забави процеса на окисление. В допълнение, зехтинът ще добави богат усет и мирис на плодовете, което ще ги направи още по-апетитни.

Лимонов сок

Киселината, съдържаща се в лимоновия сок, е ефикасна за попречване на окисляването в авокадото. След като нарежете плода, го поръсете с лимонен сок. След това увийте авокадото компактно в стреч фолио, с цел да сведете до най-малко излагането на въздух на повърхността. Този метод освен ще резервира цвета и текстурата на авокадото, само че и ще добави лека киселинност и ободрителен мирис на лимон.

Вода

Поставете половината авокадо в съд с вода, до момента в който се потопи изцяло. Водата към авокадото ще помогне за основаването на защитна преграда, предотвратяваща достигането на О2 до повърхността на плода. Този способ обезпечава ефикасна отбрана от въздействието на околната среда и оказва помощ да се резервира свежестта на авокадото за по-дълъг интервал от време.

Във видеото може да научите повече за: Авокадо - плодът знамение, който съдържа най-полезните субстанции

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР