Авиопревозвачите по света отмениха над 4500 полета за коледните празници,

...
Авиопревозвачите по света отмениха над 4500 полета за коледните празници,
Коментари Харесай

По света отмениха над 4500 полета по празниците заради коронавируса

Авиопревозвачите по света анулираха над 4500 полета за коледните празници, откакто възходящия брой на инфектираните с COVID-19 поради разновидността Омикрон провокира по-голяма неустановеност и компликации за пътуващите по празниците, съобщи Ройтерс.

Авиокомпаниите анулираха най-малко 2401 полета в петък, който се падна на Бъдни вечер и обичайно е претрупан ден за пътуванията по въздух, сочат данни на уеб страницата за следене на полетите FlightAware.com. Други 10 хиляди полета са отпътували със забавяне.

Според уеб страницата в международен мащаб са били анулирани 1779 полета на Коледа, дружно с 402 полета, планувани за неделя.

Повече от една четвъртък от всички анулирани полети включват пътувания от и за Съединени американски щати.

Сред първите американски авиопревозвачи, съобщили за всеобщо анулиране на полети по празниците, бяха United Airlines и Delta Air Lines, които единствено в петък анулираха общо 280 полета поради дефицит на чиновници на фона на скока в инфекциите с COVID-19.

През последните дни броят на инфектираните с ковид в Съединени американски щати набъбна доста поради разновидността Омикрон, който към този момент дава отговор за близо три четвърти от случаите в задачите Съединени щати, а в някои щати – даже за 90% от инфектираните.

Средният брой на дневните случаи в Съединени американски щати набъбна с 45% за последната седмица до 179 хиляди дневно.

На този декор Ню Йорк ще ограничи до 15 хиляди броя на хората, които ще могат да посетят площад Таймс Скуеър в новогодишната нощ.

Идната седмица администрацията на президента Джо Байдън ще анулира рестриктивните мерки за пътешестване за осем южноафрикански страни, които бяха наложени поради разновидността омикрон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР