Авиоотряд 28 ще поеме оказването на спешна медицинска помощ по

...
Авиоотряд 28 ще поеме оказването на спешна медицинска помощ по
Коментари Харесай

Авиоотряд 28 поема спешната помощ по въздух. Спасяват родилка със „Спартан“

Авиоотряд 28 ще поеме оказването на незабавна здравна помощ по въздуха. Това съобщи служебният министър на превоза Христо Алексиев. Той обаче посочи, че само спешната здравна помощ ще бъде поета от страната.

„ Спешната здравна помощ е безвъзмездна, само че при търсене и избавяне, желая тези две неща да се разграничават, би трябвало това да бъде заплатено. Имайте поради, че един подобен полет може да коства 10 000 лева Ние не може за всеки, който е решил да отиде в планината, с пари на данъкоплатците да пращаме хеликоптер да го търси и избавя “, сподели той пред БНР.

В момента е ход процедурата за подаване на предложения за медицински хеликоптер.

„ До 16 януари би трябвало да се подадат офертите, надяваме се да има такива и България да може да обезпечи в околните месеци хеликоптер, с цел да стартира тази незабавна активност. Процедурата за лизинг е в размер на към един милион евро “, сподели още министър Алексиев.

Вертолет „ Дофин “ от състава на авиобаза „ Чайка “ във Варна, оборудван с здравна инсталация за евакуация и избавяне, транспортира родилка в тежко положение от Силистра до Балчик тази заран.

Екипажът на аероплан „ Спартан “ от състава на 16-а авиационна база извърши задачата по превозване на пациента по маршрута Балчик – София, като излетя за столицата към 11:00 ч. и кацна към 13:00 ч.

Операцията беше извършена по предписание на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов след искане от Министерството на здравеопазването.

На авиобаза „ Враждебна “ я чака кола за спешна помощ, която я откара в болница.

38-годишната жена е с тежка кръвозагуба, а през вчерашния ден от Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ-Силистра оповестиха, че незабавно търсят кръводарители.

Пациентката бе настанена в силистренската болница. Вчера тя е станала майка на близнаци, написа bTV.

Родилка в тежко положение бе превозена от Силистра в София с
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР