Авиокомпанията Wizz Air излезе с официална позиция по повод настояването

...
Авиокомпанията Wizz Air излезе с официална позиция по повод настояването
Коментари Харесай

WIZZ помпа мускули пред България: По-редовни сме от другите

Авиокомпанията Wizz Air излезе с публична позиция във връзка настояването от страна на Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ незабавно да провежда проект за деяние с превантивни ограничения против закъсненията и анулацията на полети.

От началото на 2023 година до момента в Групово дело ГВА са получени над 500 тъжби от пасажери на Wizz Air, а над 200 от тях не са били обработени от самолетната компания. Само през месец юли 2023 година на интернационалните летища в България са регистрирани 38 анулирани полета, а други 69 са изпълнени с повече от 2 часа забавяне.

" Wizz Air си сътрудничи интензивно с българските управляващи и твърди, че се стреми да поддържа най-високите стандарти за задоволеност на своите клиенти. През предишното лято самолетната компания бе изправена пред разнообразни провокации, които засегнаха авиационната промишленост, и надлежно предприе обилни ограничения за възстановяване на резултатите си тази година. Wizz Air усили броя на самолетите и добави спомагателни аварийни самолети, направи промени в работните часове на екипажите по отношение на законовите правила и добави повече време сред полетите, с цел да се увеличи гъвкавостта на разписанието ", декларират от нискотарифния транспортьор.
Според Wizz Air тези старания са довели до по-успешно и тъкмо осъществяване на полетите тази година в България, като резултатите са над междинните по отношение на главните съперници на компанията.

" Тази година самолетната компания записва повече полети в графика си, като 99,38% от тях са били сполучливо изпълнени от и до България. Отменените полети са били провокирани от непредвидени условия, породени от фактори, които постоянно са отвън контрола на самолетната компания, като да вземем за пример пожарът на летище Катания, стачки в промишлеността, ограничавания от Контрол на въздушното придвижване, метеорологични условия и провокации във веригата за доставки. Wizz Air поставя систематични старания да сведе до най-малко закъсненията и неочакваните промени в полетния си график, които биха могли да нарушат проектите за пътешестване на пасажерите ", показват от сдружението.

Също по този начин от Wizz Air настояват, че се отнасят доста съществено към противоположната връзка и получените тъжби от пасажери, като съвсем всички, които са били подадени непосредствено на уеб страницата на самолетната компания от български пасажери, се преглеждат в границите на 2 седмици, с помощта на комфортния и автоматизиран развой.

Wizz Air се ангажира да работи дружно с Гражданската въздухоплавателна администрация и екипът на самолетната компания ще насочи напъните си към разрешаване на всички насъбрани тъжби, на които преди този момент не е било отговорено заради механически проблем, прибавят от лоу кост превозвача.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР