Авиокомпания Ер Франс информира клиентите си, че е имало бактерия

...
Авиокомпания Ер Франс информира клиентите си, че е имало бактерия
Коментари Харесай

"Ер Франс" съобщи за бактерия в сандвичите на нейни полети

Авиокомпания " Ер Франс " осведоми клиентите си, че е имало бактерия листерия в сандвичи с риба звук, препоръчани в девет полета до задокеански дестинации в интервала 21-24 май, предадоха Франс прес и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

" Ер Франс " била осведомена за съществуването на листерията в сандвичите от компанията " Сервер ", която доставяла храната на борда на нейните самолети. Сандвичите с риба звук, инфектирани с листерия, са били предлагани в класите " Икономична " и " Премиум икономична " на полети, потеглили от Париж и пътуващи за Дубай, остров Реюнион, Акра, Нджамена, Бамако и Абуджа.

Засегнатите пасажери са били осведомени по имейла от " Ер Франс ". Засега няма случаи на болни от листериоза. Сандвичите, които са били създадени от компанията " Ер Фуд " и след това доставяни на борда от Сервер, са били изтеглени от мрежата на Ер Франс, както и всички други храни на " Ер Фуд ".

Листериозата е евентуално съществено заболяване, изключително при децата, възрастните и бременните дами. То поразява централната нервна система и може да провокира менингит и енцефалит.

Инкубационният интервал може да доближи осем седмици, напомня " Франс прес ". Симптомите са тресчица и вероятно главоболие. Болестта се предава главно посредством банкет на инфектирани храни.

" Ер Франс " се извинява на клиентите си и предлага на тези от тях, при които се виждат признаци на листериоза, да се извърнат към персоналните си лекари. Компанията е предоставила на хората, пътували с гореспоменатите полети, и телефони за контакт. От Франция той е 0800091091, а от чужбина +33144180692. Линиите са отворени от 8 до 22 ч. парижко време.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР