Авиокомпаниите пускат по-евтини билети, за да могат да привлекат отново

...
Авиокомпаниите пускат по-евтини билети, за да могат да привлекат отново
Коментари Харесай

Летим по-евтино заради коронавируса

" Авиокомпаниите пускат по-евтини билети, с цел да могат да привлекат още веднъж пасажери и да се възстановят след рецесията с ковид ", разяснява водачът и публицист Александър Богоявленски пред Българска национална телевизия.

„ Ще пътуваме по-евтино - първоначално ще бъде по този начин. Даже към този момент го виждаме. Компаниите, с цел да възстановят бизнеса си, да ни привлекат още веднъж на борда, да преодолеят страха, оферират по-изгодни цени, до момента в който пасажерите се върнат на борда “, изясни той. По думите му обаче, в случай че регулациите задължат превозвачите да вкарат ограничения за разграничаване в самолетите и да се заемат по-малко седалки, цената на билетите естествено ще бъде по-висока, изключително за по-дълги полети.

Авиацията е най-засегнатата индустриална сфера от рецесията с ковид, уточни още Богоявленски. 85% спадна трафикът над Европа, в международен мащаб спадът е 70-75 на 100. Над 100 хиляди души изгубиха работата си. Покрай тях има и доста в неплатен отпуск, други са освободени краткотрайно, сподели той. Според него възобновяване ще отнеме 2-3 години.

„ Нискотарифните авиокомпанни сега са в по-добра позиция поради по-големите си кешови запаси “, уточни още Богоявленски.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР