Авиокомпаниите по света съкращават разписанията и въвеждат нови полети, за

...
Авиокомпаниите по света съкращават разписанията и въвеждат нови полети, за
Коментари Харесай

COVID-19 променил модела на бизнес пътуванията

Авиокомпаниите по света редуцират разписанията и вкарват нови полети, с цел да се оправят с провокираната от COVID-19 наклонност в корпоративните пътувания - подмяна на еднодневни бизнес пътувания с по-дълги престои, предава. 

Данните от промишлеността демонстрират, че бизнес пасажерите подхващат по-дълги пътувания, в сравнение с преди COVID-19, което кара самолетните компании да поправят проектите си за полети. Загрижеността за околната среда, възходящите цени на билетите, увеличените анулирани полети на фона на дефицит на личен състав и взривът на онлайн видеоконференциите подкопават опцията за еднодневно пътешестване като промишлен стандарт. 

Корпоративната туристическа организация CWT разгласи, че в международен мащаб делът на еднодневните вътрешни пътувания е намалял с повече от 25% спрямо равнищата от 2019 година, защото известността на онлайн срещите нараства.

На пазарите от Австралия до Съединените щати самолетните компании би трябвало да се приспособяват, с цел да усилят оптимално приходите. Американските превозвачи, да вземем за пример, прибавят повече полети в средата на седмицата, защото пасажерите подхващат повече пътувания, които съчетават бизнес с забавление, като доста от тях се възползват от по-голямата еластичност за работа от разстояние.

За ръководителя на продажбите на корпоративната туристическа организация CWT, Акшай Капур, смяната е дълготрайна както за самолетните компании, по този начин и за хотелите. " Мисля, че наклонността да се откажат от еднодневните пътувания в интерес на по-дългите престои е тук, с цел да остане, защото пасажерите стават по-екологични и фискално съзнателни. Това може да докара до по-високи доходи на налична стая за хотелите в дълготраен проект ", сподели Капур.

Във време, когато цените на самолетните билети внезапно скочиха, междинната дълготрайност на вътрешното бизнес пътешестване в Австралия се усили до близо четири дни през третото тримесечие на тази година по отношение на три през 2019 година, съгласно Flight Center Travel Group Ltd. 

" Мисля, че евентуално тъй като хората заплащат повече, те се възползват от по-дългото оставане ", сподели ръководителят на Flight Center Corporate за Австралия и Нова Зеландия Мелиса Елф.

От Qantas Airways и Virgin Australia споделят, че по-високите цени на самолетните билети до момента са компенсирали всяко влияние върху приходите от по-малко бизнес пътувания. Но изменящите се модели на пътешестване стават явни в разписанията на самолетните компании, където полетите по известни бизнес направления понижават, отразявайки намаляващото търсене за същия ден, съразмерно на тези, желани от пътуващите на отмора.

Сидни-Мелбърн е петият по натовареност вътрешен маршрут в света сега, съгласно компанията за данни за пътувания OAG, спад от второто място през 2019 година

В Северна Америка, бизнес трафикът сред Лос Анджелис и Сан Франциско, най-натовареният вътрешен маршрут през 2019 година съгласно OAG, е паднал до осмо място. Той е заменен на върха от доминираните от свободното време Лас Вегас-Лос Анджелис и Хонолулу-Мауи.

" Разбира се, еднодневното пътешестване надалеч не е изцяло изчезнало, изключително когато фирмите желаят да записват нови клиенти лице в лице ", сподели основният действен шеф на American Express Global Business Travel Дрю Кроули.

Но делът варира съгласно промишлеността и понижава. Еднодневните пътувания съставляват към 4% от вътрешните бизнес пътувания в международен мащаб през 2019 година, съгласно данните на CWT, против 3% в този момент. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР