Авиацията остава най-сигурният транспорт въпреки приземяването на Боинг 737 МАКС

...
Авиацията остава най-сигурният транспорт въпреки приземяването на Боинг 737 МАКС
Коментари Харесай

Експерт: Самолетът остава най-сигурният транспорт и след приземяването на Боинг 737 Макс 8

Авиацията остава най-сигурният превоз макар приземяването на " Боинг 737 МАКС 8 ", откакто аероплан от този модел се разруши в Етиопия предходната седмица. Това съобщи в изявление за БНР авиоекспертът Джон Стрикланд. По думите му този модел аероплан ще се върне в употреба след известно време, а решението да се спре напълно от приложимост сега е " извънредно ".

" Приземяването на моделите от фамилията на МАКС 8 се случва съвсем безредно в другите страни. Би трябвало американските авиационни управляващи да изискат сходно приземяване на всички модели, в случай че преценяват за нужно. Ето за какво споделям, че събитията се развиват по прекомерно необикновен метод ", разяснява специалистът.

Обикновено преди да се прибегне към сходна мярка, се изчакват резултатите от следствието, добави Стрикланд.

" В кратковременен проект няма никакво подозрение, че това е огромно предизвикателство за компанията производител и за самолетните компании, които са избрали да оперират тъкмо с модели от това семейство. Моделите 737 са на пазара от към 50 години. Само от този модел са поръчани към 5000 самолета. От и към България също се правят доста полети точно със самолети 737. Това са сигурни самолети, на които може да се разчита ", означи Джон Стрикланд.

По негово мнение самолетните компании няма да се откажат от поръчките си или да подменят самолетите с тези на конкурентен производител: " Дори почтено казано, това не е толкоз елементарно. Основните производители на самолети са претрупани от поръчки в идващите години ".

Преди да са ясни резултатите от следствието на самолетната злополука в Етиопия, всички догатки биха били нечиста сделка, сподели още Стрикланд. Според него към този момент е рано да се приказва и за смяна в разпоредбите, по които всеки нов модел получава документ или в процедурите за инспекция, които се организират преди излитането на всеки аероплан.

Друг авиоексперт - Харш Вардхан, възприема като напълно естествена обстановката всички самолети от този модел да бъдат приземени. Той е уверен, че нито съответната компания, нито пък авиопревозвачите, които са закупили или поръчали от този модел, ще понесат дълготрайни загуби.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР