Авиацията на международната антитерористична коалиция, ръководена от САЩ, . Това

...
Авиацията на международната антитерористична коалиция, ръководена от САЩ, . Това
Коментари Харесай

Русия: САЩ продължават с опасните нарушения в Сирия

Авиацията на интернационалната антитерористична коалиция, ръководена от Съединени американски щати, . Това съобщи в понеделник контраадмирал Вадим Кулит, заместник-началник на съветския Център за помиряване на воюващите страни, представен от " Интерфакс ".

" През последните 24 часа обединението записва два случая на нарушаване на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 година, свързани с полети на безпилотни летателни апарати, които не са съгласувани с съветската страна ", сподели Кулит на брифинг.

Освен това, съгласно него, шест нарушавания дневно от двойка изтребители Typhoon и две двойки щурмови самолети A-10 Thunderbolt на " обединението ".

Контраадмиралът сподели още, че през последните 24 часа в зоната за деескалация на Идлиб са регистрирани две офанзиви против позиции на сирийските държавни войски от оповестените за терористичните групировки в Русия " Джабхат ан Нусра " и " Ислямската партия на Туркестан ".
 Русия продължава да регистрира западни нарушавания над Сирия
Русия продължава да регистрира западни нарушавания над Сирия

Коалицията не съгласува ударите и основава рискови обстановки

" В провинция Латакия, вследствие на изстреляно самоделно взривно устройство от безпилотен летателен уред, изстрелян от терористи от региона на Калаз-Тахтани, един сирийски боец беше ранен на позицията на държавните сили в региона на село Сандран ", сподели Кулит.

Припомняме, че това се случва за следващ път през последните месеци. Москва не пропуща да подлага на критика дейностите на Запада в Сирия. В същото време и постоянно оказва помощ на Дамаск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР