Август изтича с бързината на пясък между пръстите, но Бургас

...
Август изтича с бързината на пясък между пръстите, но Бургас
Коментари Харесай

Уикенд в Бургас с Burgas Summer Live и Solar Island

Август изтича с бързината на пясък сред пръстите, само че Бургас се готви за следващия паметен уикенд. Тази седмица наличието ще е звездно, тъй като морският град ще е хазаин на огромен концерт.

Две от настоящите международни инди рок банди – Franz Ferdinand и Nothing But Thievеs – идват за своите първи концерти в България на 11 август (петък). Събитието е част от поредицата на Fest Team BURGAS, наречена SUMMER LIVE, която се организира на Морска гара, в партньорство с Културно-масова активност и с поддръжката на Община Бургас. На сцената ще се качи и обичаната българска тайфа Hayes & Y.

Билети за събитието към този момент можете да откриете и в Туристически информативен център – Часовника, както и на Магазия 1. На един клик разстояние е и events.gotoburgas.com с онлайн продажба. Можете да закупите пропуск за събитието и отwww.ticketstation.bg, в магазини На Тъмно. Повече информация на.

Ето и какво да чакаме в петък:

17:00 | Вратите се отварят

18:00 | Hayes & Y

19:30 | Nothing But Thieves

21:30 | Franz Ferdinand

Ако желаете да сте част от празненство без аналог – тогава изберете Solar Island! Остров Света Анастасия ще събере на едно място едни от най-хубавите диджеи от международната клубна сцена. Преди броени дни уредниците от Yalta Club оповестиха, че всички събития от поредицата Solar Island за периодa 11-13 август се придвижват на обичания остров. Очаква ви 48-часово празненство, което ще извърши желанията и на най-взискателните меломани.

Ето я и новата 48-часова стратегия за SOLAR Island:

11.08 - Diplo b2b Seth Troxler (night)

12.08 - Victor Calderone (day/night),

12.08 Denis Horvat (night)

13.08 - Dubfire (day)

Билетите за събитията важат без презаверка и ще са лимитирани, те могат да бъдат закупени от мрежата Ивентим, ОМV и YALTA CLUB. На страниците на Yalta club и Остров Света Анастасия във Facebook ще бъде оповестена спомагателна информация и разписание за корабите, които ще транспортират до и от острова по време на целия уикенд.

Междувременно, още веднъж на 11 август, на остров Света Анастасия феновете на хубавата българска музика няма да останат разочаровани. Един от най-ярките дуети на българската музикална сцена ви кани на концерт под звездите. Заки и Боби ат „ Авеню “ ще изпълнят и песни от новия си план и ще оставят паметен летен спомен за публиката на Острова!

Билети можете да закупите:

- В туристически информативен център - Часовника

- В туристически информативен център - Магазия 1, Пристанище Бургас

- Events.gotoburgas.com - bit.ly/3ND10JH

- Grabo.bg

Почитателите на джаза също няма да останат разочаровани – десетото издание на „ Джаз в Бургас “ се завръща тази седмица в Експозиционен център „ Флора “. На 11 август, петък, ще се насладим на групировка EVDN, а след тях на сцената ще изгрее неповторимият гений на Камелия Тодорова. В събота ще се лее джаз с Камен Кацата и Сточна гара, както и с Jean-Yves Candela Trio. Всички събития в границите на музикалния фест са с начален час 20.00 ч.

Вълнуващи срещи на читатели и създатели, показване на най-новите книжни заглавия и море от книги, красиво подредени по щандовете на български издателства. Това и още доста други приятни страсти ще натрупат всички гости на ревюто „ С книга на плажа “, което ще се организира от 9 до 13 август. Превърнало се в традиция и дребен празник за четящите, събитието посреща феновете на книгите на алеята против Експоцентър „ Флора “.

Със сигурност едно от предстоящите събития в границите на ревюто ще бъде „ Времеубежище у нас и по света “ с Георги Господинов - среща - диалог с писателя, притежател на International Booker Prize 2023. Това ще се случи на 11 август, от 19.00 ч., на откритата сцена на „ Флора “.

Допълнителна информация за програмата ще откриете в събитието във фейсбук: Фестивал " С книга на плажа ":
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР