Август 1945 година няма народна власт, няма комунистическа партия. Делегация

...
Август 1945 година няма народна власт, няма комунистическа партия. Делегация
Коментари Харесай

Емил Кало от Световния еврейски конгрес за изцепката на Захарова: Оставете спасените на мира, стига вече

Август 1945 година няма национална власт, няма комунистическа партия. Делегация на българското еврейство насочва един меморандум на еврейския конгрес в Лондон, в който се споделя: ние сме живи с помощта на българския народ и героичните победи на обединените армии. Това за мен изчерпва въпроса. Така Емил, вицепрезидент на Световния еврейски конгрес, разяснява скандалното изказване на говорителката на съветското Министерство на външните работи, че алената войска   По думите му, историята обаче ни сервира всевъзможни забавни неща. „ След това огромният избавител стана Комунистическата партия, без да отхвърляме приноса на работническата партия, героизираният облик на Тодор Живков. След измененията се появиха внезапно плеяда спасители. Всяка част от обществото според от политическите убеждения припознаваше един или други облик като избавител “, сподели Кало.

Вицепрезидентът на Световния еврейски конгрес изясни, съгласно него, кой тъкмо е избавил българските евреи. „ Аз съм покровител за българското гражданско общество като избавител. Тази дефиниция е българският народ избави своите евреи просто не е вярна. Защото над 11 0000 от Македония и още толкоз от Беломорска Тракия не се върнаха по домовете си. След като твърдим, че това са изконни български земи, значи това са български евреи “, сподели Кало.

„ Освен това спасители, по този начин наречените праведници на народите, е всеки, който е жертва живота си – праведници има и в Полша, и в Унгария, и в Украйна. Да споделям ли кой ги е избивал там “, сподели още той.

По думите му, нито едно историческо събитие не може да се преглежда единствено по себе си. „ Да кажем, че българските управляващи не са знаели какво става. Оттук нататък ще си разреша едни лични мнения. Всяка велика мощ се пробва да фаворизира свето присъединяване, своите победи “, сподели Кало.

На въпроса, дали има наклонност за приписване на услуги, Кало сподели: „ То си е за тяхна сметка. Позволих си в една медия да кажа: стига към този момент, оставете избавените на мира. Този акт на избавление стана мотив за безпределно неприятни антисемитски мнения “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР