Авдеевка някога беше предградие на Донецк. И до днес от

...
Авдеевка някога беше предградие на Донецк. И до днес от
Коментари Харесай

Авдеевка - фронтовият град, който показва поредния руски провал в...

Авдеевка в миналото беше предградие на Донецк. И до през днешния ден от селището, в което живееха 30 хиляди души, Донецк се вижда с просто око - стига времето да е ясно. Преди началото на войната през 2014 година мнозина поданици на Авдеевка работеха в богатия огромен град, ходеха там на спектакъл или на дискотека. И назад: в края на седмицата много поданици на Донецк се насочваха към Авдеевка, с цел да се порадват на извънградския живот, споделя кореспондентката на ARD в Киев Ребека Барт.

 

Руснаците се провалят в опитите да завладяват Авдеевка

 

Както е известно, тази идилия от дълго време е в историята, разяснява немската социална медия. Вече девет години Авдеевка е фронтови град, който съветските войски или подкрепяните от тях сепаратисти неведнъж са се опитвали да завладяват. Но без триумф, продължава репортажа на ARD, представен от.

 

През последните седмици съветските войски още веднъж се пробват да вземат Авдеевка, като атакуват града масирано откъм север и откъм юг. Тези офанзиви към този момент наподобяват безуспешни, а Русия евентуално дава доста жертви. Авторката на текста напомня видеоклиповете, въртящи се в интернет, които демонстрират по какъв начин съветски танкове попадат под украински обстрел из равните полета или падат във водата от клатушкащи се мостове. Мнозина съпоставят неуспехите с тези при нападенията против Киев и Угледар.

 

В един подкаст на MDR някогашният натовски военачалник Ерхард Бюлер споделя, че Русия вероятно е изгубила към една трета от бойците, изпратени да завладяват Авдеевка. Според него градът няма стратегическо значение, а руснаците по-скоро желаят да облекчат задачата на войските си на юг, като ангажират украинската войска с борбата за Авдеевка. Военният експерт Карло Масала прибавя, че градът има и значимо алегорично значение.

 

Лакмус за положението на съветската войска

 

Битката за Авдеевка дава възможност да се оцени ситуацията, в което се намират съветските войски, твърди Ребека Барт от Киев. Тя цитира американския боен анализатор Майкъл Кофман, съгласно когото качеството на съветското военно управление и ресурсите, с които то разполага, не са задоволителни, с цел да се пробие дейно украинската отбранителна линия. Без нова готовност Русия няма да може да организира някакви съществени нападателни интервенции, счита Кофман.

 

В същото време анализаторът предизвестява да не се подценява Русия, тъй като макар загубите и неверните решения, в боевете за Авдеевка Москва посочила, че към момента е в положение да активизира спомагателни запаси. " Тъй че Украйна е длъжна да удържи на този напън ", обобщава специалистът пред ARD.

 

На същото мнение е и Карло Масала, който подчертава върху необходимостта западните военни помощи за Украйна да продължат. Според него украинците и през зимата би трябвало да държат съветските войски в непрестанно придвижване, с цел да предотвратят заплахата от контранападения. " Трябва да продължи и унищожаването на съветски военни материали, с цел да се основат по-добри изходни позиции за вероятно нахлуване напролет ", казва Масала.

 

Руснаците до момента се провалят в опитите да завладяват Авдеевка, само че животът на хората там се е трансформирал в същински пъкъл. Местната полиция счита, че в града са останали единствено към 1000 души. Много от тях вероятно за възрастни и самотни, а непрекъснатият артилерийски обстрел изцежда и последните им капчици мощ, написа в края на репортажа си Ребека Барт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР