Аварийно-временно укрепване на сграда със статут на недвижима културна ценност

...
Аварийно-временно укрепване на сграда със статут на недвижима културна ценност
Коментари Харесай

Правят аварийно укрепване на сграда с културна ценност във Варна

Аварийно-временно подсилване на постройка със статут на недвижима културна полезност в региона на Централна гара, е разпоредила Община Варна до притежателя на парцела, научи Moreto.net.

Постройката се намира на ул. " Козлодуй " №22 на ъгъла с ул. " Дунав " №16. Според известието, притежателят на въпросния парцел би трябвало да се яви в едноседмичен период в отдел " Недвижимо културно завещание " в постройката на Община Варна, с цел да се запознае с дадените инструкции за аварийно-временно подсилване на постройката, които би трябвало да бъдат изпълнени.

Според член 72 от Закона за културното завещание, при съществуване на условия, застрашаващи недвижима културна полезност от увреждане или разрушение, притежателят, концесионерът или ползвателят на парцела е задължен да уведоми кмета на общината, шефа на районния музей и районния инспекторат по неговото запазване. Те от своя страна дават неотложно инструкции за аварийно-временно подсилване на постройката и дефинират период за осъществяването им. При несъблюдение на отговорностите Общината прави нужното обезопасяване и аварийно-временно подсилване за сметка на притежателите, концесионерите или ползвателите на въпросния парцел. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР