Аварирали подводници, приковани на земята самолети, липса на персонал: парламентарен

...
Аварирали подводници, приковани на земята самолети, липса на персонал: парламентарен
Коментари Харесай

Германски парламентарен доклад бие тревога за състоянието на Бундесвера

Аварирали подводници, приковани на земята самолети, липса на личен състав: парламентарен отчет, оповестен през днешния ден в Берлин, бие паника за положението на немската войска, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Недостигът на съоръжение и хора в немската войска по отношение на възходящия брой на задграничните задачи, които са й поверени, са известни отдавна. Германският канцлер Ангела Меркел даде обещание да откри решение, като отпусне повече средства. В отчета обаче се установи, че вместо нещата да се подобрят, те са се влошили. Авторът на отчета Ханс-Петер Бартелс, докладчик по въпросите за въоръжените сили в долната камара на Народното събрание, споделя, че продължава да има огромен дефицит както на хора, по този начин и на съоръжение във всички области на Бундесвера. В отчета той дава и съответни образци, които могат да обезпокоят съдружниците на Германия в НАТО или партньорските страни в интернационалните задачи.

В края на 2017 година шестте подводници на Германия са на изсъхнал док заради механически проблеми. Военновъздушните сили пък наскоро имаха интервали, когато нито един от техните 14 военнотранспортни самолета Еърбъс А400М не беше в положение да лети, се споделя в отчета.

В отчета се добавя, че даже военните, ръководещи ескадрилите с по-модерни самолети, като изтребителите Юрофайтър или Торнадо, хеликоптерите Тайгър, Си Ейч-53 или Ен Ейч-90 се оплакват, че не могат да обучат задоволително екипажите, тъй като тези машини неведнъж са приковани на земята заради дребни механични повреди.

Недостигът на аварийни елементи визира както сухопътните войски, по този начин и военновъздушните сили, се отбелязва в отчета.

Що се касае до флота, доставките на нови съвременни кораби редовно се бави, до момента в който бракуването на старите върви по график.

В резултат на съкращенията в бюджета за защита на Германия след обединяването на страната през 1990 година и края на студената война, въоръжените сили постоянно се сблъскват с проблеми, свързани с остарялото съоръжение, отбелязва Франс прес.

Миналата година държавното управление разгласи желание да спре тази наклонност и сподели, че за Бундесвера в идните седем години ще има повече вложенията и увеличение на персоналния състав, за първи път от 1990 година.

В отчета, показан през днешния ден и адресиран до ръководителя на немския парламент Волфганг Шойбле, се споделя още, че 21 000 позиции в армията са непопълнени, добавя ДПА. Документът обрисува обстановката в армията като трагична и отбелязва, че готовността на военното оборудването в последните години вместо да се усъвършенства се е влошило.

В документа се установи, че бундесверът има потребност от повече пари, само че към сегашния миг "нищо значително няма в бюджета ".

Вчера в различен отчет на командването на немската войска, която би трябвало да укрепи източния фланг на НАТО, се споделяше, че военните нямат уместно зимно облекло и друга екипировка. Силите за бързо реагиране на немската войска за 2019 година нямат освен танкове, а и защитни дрехи, зимни облекла и палатки, се посочваше още в документа, представен от немското издание "Райнише пост ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР