Авансовите плащания за почивки и екскурзии не могат да надвишават

...
Авансовите плащания за почивки и екскурзии не могат да надвишават
Коментари Харесай

Само до 25% авансово за почивка или екскурзия

Авансовите заплащания за почивки и екскурзии не могат да надвишават 25% от цената. Това е едно от предложенията, които е приела Европейската комисия. Те са ориентирани към по-сигурни права на пасажерите и туристите и ще доведат до промени в наставления и регламенти.
Изключението за по-висок % предплатено заплащане се позволява, когато уредниците са изправени пред непредвидени разноски. А цялата сума не може да се желае по-рано от 28 дни преди пътуването.
Освен тази смяна преразглеждането на директивата за туристически пътувания, която е от 2015 година, ще даде и по-добри права на потребителите. Те ще продължат да имат право на възобновяване на платената сума в период от 14 дни, само че това ще бъде улеснено.
Организаторите на пакетни туристически пътувания ще могат да си получат назад средствата от доставчиците на услуги в период от 7 дни. Това ще им разреши да върнат парите на клиентите си в границите на две седмици.
За първи път се дефинират и нови правила за отбрана на хората, употребяващи разнообразни типове превоз при едно пътешестване - рейсове, влакове и самолети. Когато са закупили мултимодално пътешестване по силата на един контракт за транспорт, те ще имат право на помощ от превозвача, ако пропуснат връзка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР