Авансовите плащания, извършвани от пътуващите за туристически пакети, не могат

...
Авансовите плащания, извършвани от пътуващите за туристически пакети, не могат
Коментари Харесай

Ново: Плащаме не повече от 25% капаро за почивка или екскурзия

Авансовите заплащания, осъществявани от пътуващите за туристически пакети, не могат да надвишават 25% от цената на туристическия пакет, като се изключи случаите, когато уредниците са изправени пред разноски, които оправдават по-висока цена за изтегляне, да вземем за пример тъй като те би трябвало да платят цялостната цена на билета на самолетната компания авансово.

Организаторите не могат да изискат заплащането на цялата сума по-рано от 28 дни преди началото на осъществяването на туристическия пакет. Това са част от измененията, които Европейската комисия одобри, които са ориентирани към възстановяване на опита на пасажерите и туристите посредством подсилване на техните права.

Новите правила ще се основават на извлечените поучения, в това число неотдавнашния опит от рецесията с COVID-19 и банкрута на туристическата група „ Томас Кук “ през 2019 година, които оказаха доста влияние както върху пътуващите, по този начин и върху туристическия пазар. По-специално те ще изяснят разпоредбите за възобновяване на разноските, когато полетите или мултимодалните пътувания се резервират посредством медиатор, тъй че пасажерите да бъдат по-добре предпазени против анулация. Те също по този начин ще обезпечат по-безпроблемни пътувания, изключително тези, които включват разнообразни пътнически услуги или типове превоз, като подсигуряват, че пасажерите имат достъп до директна поддръжка, както и усъвършенствана информация в действително време, да вземем за пример по отношение на закъсненията и анулацията на полети. Специално внимание се обръща на потребностите на пасажерите с увреждания или с понижена пъргавина, с цел да се обърне внимание и да се улесни прекосяването от един тип превоз и да се усъвършенства качествената помощ, когато е належащо.
 
Приетите в сряда оферти са съсредоточени върху 3 аспекта:
 
1. Повече права на пасажерите
 
Пътниците, пътуващи със аероплан, трен, транспортен съд или рейс, към този момент се употребяват от международно известна отбрана посредством правата на пасажерите в Европейски Съюз. Те да вземем за пример имат право на премаршрутиране, възобновяване на разноските, обезщетение и/или помощ (в взаимозависимост от обстоятелствата), в случай че пътуването е прекратено. Въпреки това към момента съществуват някои пропуски в днешните правила, а минусите при използването и използването не разрешават на пасажерите да се възползват изцяло от тези права.
 iStock iStock
За първи път се дефинират и нови правила за отбрана на пасажерите, употребяващи разнообразни типове превоз, като рейсове, влакове и самолети, като всички те се правят в границите на едно пътешестване. Те ще се употребяват с по-добри права на информация преди и по време на такива пътувания, в това число по отношение на минималното време за връзка сред другите транспортни услуги.

Освен това, когато са закупили мултимодално пътешестване по силата на един контракт за транспорт, те ще имат право на помощ от превозвача при положение на пропуснати връзки.

Какво да извършите, в случай че сте платили за екскурзия, а тя се анулира

Специално внимание се обръща на потребностите на пасажерите с увреждания или с понижена пъргавина. Лицата с понижена пъргавина, които минават от един тип превоз към различен по време на пътуването си, ще бъдат подпомагани в точките на свързване от превозвачите и операторите на терминали, когато пътуват по силата на един контракт за транспорт или когато пътуват през мултимодални пътнически центрове.

Ако самолетна компания задължи пасажер с увреждания или лице с понижена пъргавина да пътува дружно с някого, защото пасажерът се нуждае от помощ, с цел да съблюдава условията за авиационна сигурност (напр. да затвърди защитния колан), самолетната компания ще бъде задължена да транспортира съпътстващото лице гратис и, когато е на практика допустимо, да сложи това лице до пасажера, на който оказва помощ. Това право към този момент съществува при пътешестване с трен, транспортен съд или рейс.
 
 istock istock
2. Защита на пътуващите с туристически пакети
 
Що се отнася до възобновяване на суми, съществува верига от снабдители на услуги, уредници на пакетни туристически пътувания и пътуващи. Пътуващите ще продължат да имат право на възобновяване в период от 14 дни. Това ще бъде улеснено, защото уредниците на пакетни туристически пътувания, множеството от които са дребни и междинни предприятия (МСП), ще имат право на възобновяване на средствата от доставчиците на услуги в период от 7 дни. Фактът, че те получават възобновяване в период от една седмица, им разрешава да възстановят средствата на клиентите си в границите на общо две седмици.

Пътуващите, на които се предлага ваучер, ще получат ясна информация, че могат да упорстват за възобновяване на средствата и ще бъдат осведомени за характерностите на ваучера, преди да го одобряват. Тези ваучери ще бъдат възобновени автоматизирано, в случай че не бъдат употребявани преди края на периода им на годност. Освен това ваучерите и правата на възобновяване ще бъдат обхванати от отбраната при неплатежоспособност.

По-ясна информация: Почиващите ще получат ясна информация за това дали дадена композиция от пътнически услуги съставлява туристически пакет, кой носи отговорност при положение на проблеми, както и за правата им като пътуващи с туристически пакети.
 
За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаКакви са правата ни, в случай че откажем платена отмора до прилежаща на Израел странаРезервация на хотел за отмора - защо да внимаваме отмора предплатено заплащане Европейска комисия права на потребителите .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->  
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР