Авангардна идея за паметника на Альоша предлага Стойчо Кузев, който

...
Авангардна идея за паметника на Альоша предлага Стойчо Кузев, който
Коментари Харесай

Авангардна идея: Ресторант на главата на Альоша в Пловдив

Авангардна концепция за паметника на Альоша предлага Стойчо Кузев, който беше общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация два мандата - от 1995 до 2003 година

Войводата има концепция монументът на Бунарджика да бъде опакован във фибростъкло, а над него да се изградят на колони още две равнища с два асансьора, като на последното да има въртяща се кула с ресторант, от който ще се вижда панорамата на Пловдив.

Трите кули ще трансфорат паметника в изключителна атракция, а по едно и също време с това всеки, който желае да го прегледа, ще може да го направи, смята Кузев, написа вестник "Марица ".

„ Паметникът на руската войска, повдигнат преди време над Пловдив, е неудобен и противен, изключително в този момент, когато Русия води война против Украйна, само че защото желаеме мир и съгласие, смятам, че е редно да се откри компромисен вид.

Няма да бутаме Альоша, структурата му е доста здрава и смятам, че община Пловдив би могла да разгласи конкурс за хрумвания, които да бъдат подложени на разискване. Моята концепция също предлагам на дебат”, разяснява за „ Марица” Стойчо Кузев. Той си показва новата визия на паметника като тв кулата в Берлин, която е един от знаците на немската столица. Висока е 368 метра.

Според Стойчо Кузев с новите две равнища паметникът ще "порасне " на 6 -10 метра от горната страна.

През 90-те години Кузев, като общински консултант и началник на групата на Вътрешна македонска революционна организация, беше един от поддръжниците на решението за премахването на паметника от Бунарджика. Тогава Общинският съвет го гласоподава, само че пловдивският Окръжен съд го анулира. Тогава концепциите за Альоша се сипеха като лавина. Една от тях беше да се опакова като бутилка от кока-кола, друга, по-либерална - да се реалокира на Братската могила.

Преди един месец от Консервативна обединена десница (КОД) рестартираха тематиката, като желаеха Альоша да бъде свален от тепето.

Хълмовете в Пловдив имат статут на естествена забележителност и строителството на тях е неразрешено. Бившият консултант, който е оглавявал преди време непрекъснатата комисия по ТСУ, счита, че законът не е спънка. Той добави, че е споделил концепцията с шефовете на две мощни строителни компании и те са я подкрепили. Отказа обаче да заяви имената на компаниите.

Стойчо Кузев сподели, че продължава и през днешния ден да бъде член на Вътрешна македонска революционна организация. Занимава се с рентиерство.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР