Auto Trader публикува данни от интересно проучване, което демонстрира нагласите

...
Auto Trader публикува данни от интересно проучване, което демонстрира нагласите
Коментари Харесай

По-малко от половината водачи са готови да преминат към електромобил

Auto Trader разгласява данни от забавно изследване, което показва настройките измежду водачите, когато става въпрос за готовността им да преминат към автомобил с напълно електрическо задвижване.

Според извършеното във Англия изследване Road to 2030, в което са взели участие 4000 индивида, едвам 47% от интервюираните са декларирали, че считат, че придобиването на електрически автомобил би дало отговор на ежедневните им потребности.

" Въпреки продължаващата възходяща траектория в търсенето на използвани електрически коли, сега по-малко от половината водачи са подготвени да възприемат електрическите автомобили въз основата опасения във връзка с достъпността и зареждането, което пречи на потребителите да създадат смяната ", споделят от Auto Trader.

Според резултатите от изследването, 56% от интервюираните водачи са декларирали, че електрическите автомобили са прекомерно скъпи, а 47% са изразили опасения във връзка с незадоволителната зарядна инфраструктура.

" Въпреки че средностатистическото домакинство ще би трябвало да зарежда единствено един път седмично, две пети от водачите считат, че ще би трябвало да зареждат колите си на всеки три дни ", споделят от Auto Trader.

Според информацията на комерсиалната компания, сега във Англия има едвам 9 електрически модела, цената на които е под 30 000 британски лири при 11 в края на предходната година. В същото време, броят на бензиновите и дизелови модели на тази цена е 87.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР