Аутизмът е генерализирано разстройство на развитието, част от аутистичния спектър.

...
Аутизмът е генерализирано разстройство на развитието, част от аутистичния спектър.
Коментари Харесай

Чревна микрофлора на майката и аутизъм у детето

Аутизмът е генерализирано разстройство на развиването, част от аутистичния набор. Произходът му не е обяснен и се приема, че е многофакторно обусловено.
Имунната система – двете страни на медала
Клетките на имунната система наблюдават тялото ни да запази своята целокупност и еднаквост. Под нейн обстрел попадат всички носители на непозната генетична информация – болестотворни микроорганизми или туморно изродени кафези.

Човек без имунна система няма късмет за оцеляване. Междувременно обаче, имунният отговор постоянно става причина за премеждия. Не са малко случаите, в които не самата бактерия или вирус ни нанасят вреда, а имунният отговор към тях.

От край време се счита, че изключително мощният имунен отговор по време на бременност – майчина имунна активация – може да усили риска за детето от разстройства на разитието като аутизма.

Сега учени си задават въпроса – по какъв начин тъкмо става това?
Коменсалните бактерии в червата – помощници или вредители
Видът и съотношението на коменсалните, неболестотворни, чревни бактерии взе участие в регулацията на имунната хомеостаза. Проведено е изследване върху сегментарни филаментозни бактерии, считани за коменсали. Оказва се, че под тяхно въздействие се усилва производството на интерлевкин 17а . Свързани публикации.. Кои са подобаващите спортове за децата с аутизъм? 2 Механизъм за ранна диагностика на детски аутизъм 0 Анна Сапунджиева: Трябва да се подтикват компании, наемащи хора с аутизъм 0

В серия от изследвания е намерено, че съществуването на този интерлевкин у бременна жена може да повлияе соматосензорната кора в мозъка на детето, обвързвана с разстройства в развиването.

Има ли решение?
Излседванията не са безапелационни и по-скоро акцентират, че съществува значима връзка сред бактериите в червата, имунната система и развиващият се мозък. Екипът ще работи по това по какъв начин да потисне коменсалната бактерия, стимулираща обособяване на интерлевикн 17а.

Една от концепциите е за разкриване на различен тип коменсали, които да надвиват над сегментните филаментозни бактерии. Учените считат, че при триумф, те могат да се дават като пробиотик преди и по време на бременност.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР