Australian Open, втори кръгРафаел Надал – Яник Ханфман 6-2, 6-3,

...
Australian Open, втори кръгРафаел Надал – Яник Ханфман 6-2, 6-3,
Коментари Харесай

Надал удължи победната си серия с нов трисетов успех

Australian Open, втори кръг

Рафаел Надал – Яник Ханфман 6-2, 6-3, 6-4

Рафаел Надал продължи положителното си показване на Откритото състезание на Австралия с нова трисетова победа, този път над международния №126 Яник Ханфман. Това бе пета поредна победа за испанеца от началото на сезона след купата му на ATP 250 шампионата в Мелбърн.

Съперник на Матадора в трети кръг ще бъде спечелилият от мача сред Карен Хачанов и Бенжамен Бонзи.

В хода на дуела Надал записа по-малко асове (1-5) и повече двойни неточности (5-1) от своя конкурент, а процентът на извоювани на първи сервис точки бе 76% (35/46). И двамата съперници записаха по 30 уинъра, само че непредизвиканите неточности на международния №5 бяха 26 против 32 за Ханфман. Нада осъществя единствено четири от 16-те си брейкпойнта (25%), само че това се оказа задоволително, защото Ханфман не съумя да се възползва от нито една от двете благоприятни условия за пробив, които се откриха пред него.

Двубоят стартира равностойно, като слайс бекхендът на Надал постоянно затрудняваше Ханфман, само че за сметка на това германецът тичаше неуморно по целия корт и нерядко контраатакуваше много сполучливо. Първият брейкпойнт в мача се откри пред международния №126, само че той бе пропуснат след топка в мрежата и Надал си върна водачеството при 3-2.

Това се оказа началото на доста мощна серия за Матадора, чийто сервис стартира да действа все по-добре в хода на сета. Ханфман редуваше форхенди от главната линия с къси топки, само че придвижването на Надал по корта беше безупречно и той успяваше да отрази офанзивите на своя конкурент. В шестия гейм първенецът в шампионата за 2009 година проби след отличен бекхенд уинър по правата, а след това продължи да господства и осъществя нов брейк, след който завоюва първата част с 6-2.

Вторият сет стартира по подобен метод, като в първите пет гейма никой от двамата не съумя да пробие и по този начин резултатът стана 3-2 в интерес на Надал. Испанецът играеше все по-офанзивно, само че Ханфман съумя да устои на натиска му, спасявайки три брейкпойнта – един при 0-1 и още два при 1-2.

Историята от първия сет бе на път да се повтори, защото Надал стигна до опция за пробив в шестия гейм. Тя обаче бе пропусната след форхенд в мрежата и Хафман възвърне равенството при 3-3. Въпреки това испанецът продължи да бъде доста стабилен на сервис и си върна водачеството, а в осмия гейм съумя да пробие, откакто късите топки на Ханфман ставаха все по-лесни за разгадаване от страна на международния №5,

Надал стигна до три следващи сетбола, само че при първия изпрати топката в навън, след което Хафман пласира неспасяем ретур. Третият опит обаче се оказа благополучен за Матадора и той принуди съперника си да сгреши, надделявайки с 6-3 във втория сет.

Ханфман поведе при започване на третата част, откакто избави три точки за пробив, само че насладата му на търпя дълго. Надал бързо изравни резултата, след което осъществя пробив, след който поведе с 3-1. Разликата от два гейма се резервира до 5-3, когато испанецът стигна до два поредни мачбола. Те обаче бяха избавени от Ханфман след доста добре разчетени излизания на мрежата.

В десетия гейм обстановката се повтори и Ханфман още веднъж навакса пасив от 15-40. Впоследствие обаче пред Надал се откри пета опция за спечелването на мача, която бе оползотворена след топка в навън от страна на германеца и по този метод шестият подложен победи с 6-2, 6-3, 6-4 след 2 часа и 43 минути на Rod Laver Arena.

Rafa rolls on 💪

🇪🇸 @RafaelNadal puts in a top performance to move past Yannick Hanfmann 6-2 6-3 6-4. #AusOpen • #AO2022
🎥: @wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennispic.twitter.com/MjWumk2z27
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 19, 2022
Резултати от приключилите мачове от днешния ден:

Оскар Оте – Лоренцо Сонего 6-2, 2-6, 3-6, 1-6

Миомир Кецманович – Томи Пол 7-6(7), 7-5, 7-6(8)

Райли Опелка – Доминик Кьопфер 6-4, 6-3, 7-6(4)

Рафаел Надал – Яник Ханфман 6-2, 6-3, 6-4

Карлос Алкарас – Душан Лайович 6-2, 6-1, 7-5
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР