Australian Open, осминафиналДаниил Медведев – Максим Креси 6-2, 7-6(4), 6-7(4),

...
Australian Open, осминафиналДаниил Медведев – Максим Креси 6-2, 7-6(4), 6-7(4),
Коментари Харесай

Медведев бе затруднен, но успя да се справи с Креси


Australian Open, осминафинал

Даниил Медведев – Максим Креси 6-2, 7-6(4), 6-7(4), 7-5

Даниил Медведев се класира за четвъртфиналите на Australian Open откакто отстрани международния №70 Максим Креси. Миналогодишният финалист трябваше да се потруди много, защото американецът завоюва сет, а две от частите приключиха с тайбрек. Руснакът имаше потребност от здравна помощ при започване на третия сет, само че все пак се завърна на корта и не разреши на съперника си да сервира сензация.

В идната фаза Медведев ще се изправи против Феликс Оже-Алиасим в повтаряне на полуфинала на US Open.

Креси игра много по-агресивно, вследствие на което записа повече асове (18-13) и уинъри (75-58), само че за сметка на това Медведев направи доста по-малко двойни (4-16) и непредизвикани неточности (11-48) от американеца. Вторият подложен осъществя единствено три от дванадесетте си благоприятни условия за пробив (25%), само че това бе изцяло задоволително, защото неговият конкурент пропусна единствения брейкпойнт, до който съумя да доближи.

Още от началото Креси опита да приложи обичаната си тактичност сервис-мрежа, само че Медведев успяваше да връща топката покрай главната линия, като по този метод не позволяваше на съперника си да нападна от предна позиция и наруши съществено ритъма му. Това оказа помощ на руснака да поеме контрола върху сета, реализирайки ранен пробив за 3-1. Креси понижи изоставането си, само че Медведев отговори с гейм на нула, а след това усили задатъка си с нов брейк. Американският тенисист прояви борбеност и избави два сетбола, само че напъните му бяха незадоволителни и вторият подложен се наложи с 6-2.

Във втората част сервисът на Креси сътвори доста по-големи проблеми на Медведев. Световният №70 не разреши на именития си конкурент да стигне до нито една точка за пробив, а пред самия него се откри късмет за спечелването на сета при 6-5. Медведев обаче избнегна заплахата, а в последвалия тайбрек изигра един от най-силните си геймове в мача и удвои преднината си в дуела след 7-6(4).

В третия сет наклонността и двамата да бъдат безупречни при подаванията си се резервира и никой от съперниците не стигна до опция за пробив. При 3-2 в своя изгода Медведев изиска здравно спиране поради болки в кръста, а при 5-4 Креси също взе тайм-аут поради еднакъв проблем.

В последвалия тайбрек Креси поведе с 5-4 след мини-пробив, пристигнал след доста добре разчетено излизане на мрежата и безукорен ретур уинър. Французинът стигна до два следващи сетбола, само че се нуждаеше единствено от един, защото сетът завърши при 7-6(4) след топка в мрежата от страна на Медведев.

Четвъртият сет бе най-дългият в дуела и продължи тъкмо един час. Медведев имаше три шанса за пробив при 2-2 и още два при 3-3, само че Креси не разреши на руснака да се откъсне в резултата. Равенството се резервира до 5-5, когато постоянството на международният №2 въпреки всичко беше възнаградено. Креси избави още два брейкбола, само че в последното разиграване от гейма тактиката сервис-мрежа се обърна против него и Медведев пласира великолепен минаващ бекхенд, който му донесе толкоз значимия пробив.

Той се оказа последният в мача, защото първенецът на US Open затвърди брейка с гейм на нула и победи с 6-2, 7-6(4), 6-7(4), 7-5 след 3 часа и 27 минути на Margaret Court Arena.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР