Аукционната къща Кристис ще продаде на търг единствената известна досега

...
Аукционната къща Кристис ще продаде на търг единствената известна досега
Коментари Харесай

Историята зад единствената картина на Бийтълс, която се продава на търг

Аукционната къща " Кристис " ще продаде на търг единствената известна до момента картина на " Бийтълс ", която са рисували дружно и четиримата музиканти.На 29-и юни 1966 година следва огромното показване на легендите на Изтока. Тогава " ливърпулската четворка " слиза на токийското летище Ханеда. Всички са облечени в обичайни японски палта в символ на почитание към домакините. Те са шокирани от невижданите ограничения за сигурност, за които описват по-късно, че са били потискащи. " Никога не съм виждал толкоз доста хора да ни пазят ", разяснява барабанистът Ринго Стар. Охраната се е наложила поради смъртни закани, отправени от японски националисти, които считат " Бийтълс " за емблема на инвазивна западна просвета. След посрещането групата е затворена за съвсем цялото петдневно турне в обилния президентски апартамент в хотел " Хилтън " в Токио.

Сред множеството дарове, доставени в стаята им, са художествени материали от най-високо качество, в това число четки за изобразяване, акварели и маслени бои. За да прекарат времето по-бурзо, членовете на групата слагат лист фина японска хартия за изобразяване на масата и се стартират да рисуват жена.

Почти шест десетилетия по-късно тази картина към този момент се продава, с известните четири подписа, надраскани в кръглото пространство, където в миналото е стояла лампата, която им е светила, до момента в който рисуват. Картината е с размери 54,6 х 78,8 см ще бъде продадена в Ню Йорк на 1-ви февруари. Тя се прави оценка от 400 000 до 600 000 $. Лотът е един от многото предмети с извънреден генезис, включени в „ Изключителната ликвидация “, която включва златна плетена жилетка, принадлежала на Джанис Джоплин, както и китарата Gretsch на Елвис Пресли от резиденцията му в Лас Вегас от 1969 година

 biitals-kartina.png
фотография: Кристис
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР