АТР 500 надпреварата в Токио започна преди броени часове, но

...
АТР 500 надпреварата в Токио започна преди броени часове, но
Коментари Харесай

Първа голяма изненада в Токио: Световният №60 не отпусна сет на Зверев и го повали на старта

АТР 500 конкуренцията в Токио стартира преди броени часове, само че това надалеч не попречи да станем очевидци на първата огромна изненада в шампионата и един от главните любимци за купата в японската столица - Александър Зверев, отпадна още на старта. Германецът, който имаше мечтано начало на азиатското си турне и завоюва трофея в Чънгду, позволи сериозен спад в последните седмици и инкасира трето следващо проваляне, откакто международният номер 60 Джордан Томпсън го повали в поредни сетове - 6:3 6:4. По този метод австралиецът подпечата класирането си за втория кръг в надпреварата, където му следва да се изправи против един всред квалификанта Таро Даниел и полуфиналиста от US Open Бен Шелтън.

Стартът на дуела бе напът да се окаже свръхзвуков за Саша, който на бърза ръка се снабди с задатък от 0:40 в дебютното подаване на противника си, но Томпсън не се поддаде на напрежението и заложи на усъвършенствания си способ " сервис-мрежа ", с цел да оцелее. Впоследствие незабавно се видяха и проблемите на международния номер 9 на начален удар, като постоянно му се постановяваше да играе на втори сервис, което разреши на непоставения тенисист да придобие игровия превес на корта и той скоропостижно осъществя пробив, преди с помощта на отразен късмет за рибрейк, да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част първенецът от Чънгду съумя да се оправдава за неуверените си изяви до момента в конфликта и взе всичко в свои ръце, влизайки в серия от печеливши комбинации, извела го до задатък от 2:0. Преднината на Зверев обаче не устоя дълго, откакто той инкасира купища грешки в идващите минути и съобщи сервиса си в актива на съперника, което бе последвано от мощни мигове за подаващите, преди във фундаменталния девети гейм Томпсън да реализира решителен пробив, с цел да узакони една от най-престижните победи в кариерата си.

2nd top 10 win of 2023
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР