Атомната енергия, която е най-големият източник на безвъглеродна електроенергия, трябва

...
Атомната енергия, която е най-големият източник на безвъглеродна електроенергия, трябва
Коментари Харесай

Атомната енергия трябва да продължи да бъде опора за безвъглеродното бъдеще

Атомната сила, която е най-големият източник на безвъглеродна електрическа енергия, би трябвало да продължи да бъде дирек при енергийния преход към безвъглеродно бъдеще и да помогне за световна енергийна сигурност. Това се показва в позиция на американската General Electric.

От компанията са безапелационни, че светът би трябвало да върви по два паралелни пътя – оптимално нарастване на периода на работа на настоящите атомни централи и строителство на нови с потребление на най-хубавите технологии в техния клас. Технологията на парните турбини на General Electric работи в 50% от АЕЦ по света, произвеждайки 200 гигавата за световната мрежа. Според компанията, нейната парна турбина Arabelle е съвместима с всички реактори с огромна мощ.

GE създава и дребен модулен реактор - BWRX 300. В позицията се показва още, че при съществуващите близо 450 атомни реактора в света, един от най-ефективните стопански решения е да се продължат лицензите за работа на АЕЦ, които да поддържат прекосяването към безвъглеродна стопанска система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР