Атмосферното налягане след преминаването на студения атмосферен фронт временно ще

...
Атмосферното налягане след преминаването на студения атмосферен фронт временно ще
Коментари Харесай

Леко захлаждане и спиране на валежите ни очаква на Великден

Атмосферното налягане след прекосяването на студения атмосферен фронт краткотрайно ще се увеличи, само че денем ще е по-ниско от междинното за април.

През нощта, с прекосяването на студения фронт, преваляванията, съпроводени с гръмотевици, ще обзет и централните и източни региони на страната, а от запад ще стопират. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Утре облачността ще е променлива и над по-голямата част от страната ще е съвсем без превалявания. По-значителна купесто-дъждовна облачност с валежи от дъжд, съпроводени с гръмотевици ще има тук-там в югоизточните региони и планините. Вятърът ще е сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен, след обяд ще отслабва. Минимални температури сред 8° и 13°, оптимални сред 19° и 24°, по Черноморието 17°-21°.

Над планините ще има променлива облачност, забележителна в следобедните часове, когато тук-там ще превали и прегърми. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 12°, на 2000 метра - към 5°.

Над Черноморието ще има променлива облачност, забележителна над южните региони, където ще превали. Ще духа слаб западен вятър. Максимални температури на въздуха: 16°-21°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала

На 28.04.2019 слънцето ще изгрее в 06:26 часа и ще залезе в 20:23 часа. Продължителност на деня 13:57 часа.

На 28.04.2019 луната ще изгрее в 03:42 часа и ще залезе в 13:51 часа. Осветеност на диска в 0h UT 40 %. Фаза на луната: след последна четвърт преди новолуние.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР